Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Посуха перетворила ставки поблизу заповідника "Дніпровсько-Орільський" на болота

Посуха перетворила ставки поблизу заповідника "Дніпровсько-Орільський" на болота

Значна частина біоти степової зони еволюційно пристосована до літніх посух, тож природа зможе відновитися.

1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Водойми поблизу заповідника "Дніпровсько-Орільський" ФОТО: Водойми поблизу заповідника "Дніпровсько-Орільський"
Поділитись:

Тривалі посухи цього літа й осені істотним чином негативно позначилися на екосистемах поряд із природним заповідником "Дніпровсько-Орільський", що поблизу Дніпра. Місцеві водойми потроху перетворюються на болото. На це звернули увагу працівники заказника.

"Значно обміліли деякі водойми, які не мають стабільного сполучення з річками. В цих водоймах істотно зменшився рівень води, різко погіршилась її якість. Спостерігались заморні явища, які в народі інколи називають "білою водою". Добре помітна мутність води свідчить про надлишкове розмноження бактерій, властивих для процесів розкладання органіки. В такій воді значно зменшується видове різноманіття гідробіонтів та їх чисельність", - йдеться у повідомленні заповідника.

Однак з іншого боку, значна частина біоти степової зони еволюційно пристосована до літніх посух, зазначають екологи. Тому, в такі періоди велика кількість видів знаходиться у стадії фізіологічної паузи, деякі організми переживають несприятливі умови на більш захищених стадіях життєвого циклу (насіння, яйця і т.п.). Тому загалом шкода, заподіяна посухою рано чи пізно буде відновлена силами природи.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.