Постраждали мільйони людей: вражаючі наслідки повеней у Бангладеш

1 хв на прочитання26 Серпня 2024, 13:02
За даними влади, понад 5,2 млн людей постраждали від повеней у Бангладеш. Фото: Anik Rahman/Middle East Images/AFP/Getty Images

Щонайменше 20 осіб загинули, повені можуть продовжитися.

Мусонні дощі, що тривають у Бангладеш, вже призвели до загибелі щонайменше 20 осіб. Загалом, за даними влади, від повеней постраждали понад 5,2 млн людей. Понад 400 000 людей знайшли притулок у близько 3 500 притулках в 11 районах, що постраждали від повені, розповідає Die Zeit.

Голова тимчасового уряду, лауреат Нобелівської премії миру Мохаммад Юнус заявив у телевізійному зверненні, що жертвам повені необхідно дати можливість швидко повернутися до нормального життя. Однак, за даними метеорологічної служби країни, вода спадає дуже повільно. Тому повені можуть продовжитися, якщо дощі не припиняться.

У Бангладеш проживає близько 170 млн людей. Країну перетинає незліченна кількість річок. Головні річки Ганг і Брахмапутра та їхні численні притоки часто виходять із берегів під час сезону дощів із червня по вересень, забезпечуючи родючі ґрунти, але також спричиняючи повені та руйнування.

Останніми роками почастішали сильні мусонні дощі та повені, що експерти пов'язують зі зміною клімату. За повідомленнями місцевих ЗМІ, всі основні притоки Гангу і Брахмапутри наразі постраждали від повеней.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: