Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Посольство Британії: для виїзду за кордон українцям треба дозвіл власного МЗС

Посольство Британії: для виїзду за кордон українцям треба дозвіл власного МЗС

3 хв на прочитання10 Травня 2020, 14:13
Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay Image by Dimitris Vetsikas from Pixabay
Поділитись:

Громадяни України, які прагнуть потрапити до Великої Британії, мають отримати дозвіл на виїзд від власного Міністерства закордонних справ. Це випливає з заяви посольства Великої Британії в Україні, опублікованої у Facebook.

«Громадяни України, які мають дозвіл на постійне проживання у Великій Британії та бажають поїхати туди, зобов'язані підтвердити свій статус. Посольство Великої Британії підтримає цей процес, повідомивши Міністерство закордонних справ (МЗС) про заплановані поїздки та надіславши їм подробиці вашого статусу проживання у Великобританії. Цей процес стосується прямих авіарейсів до Великобританії, рейсів до третіх країн, з яких ви здійснюватимете рейс у Великобританію, і подорожей по суші», - написали у посольстві.

На такий дозвіл від МЗС можна податися не пізніше, ніж за 72 години до дати вильоту.

При цьому, навіть теоретично країну дозволяють покинути не усім громадянам. МЗС випустить лише тих, у кого є дозвіл не постійне проживання у Сполученому Королівстві. Усім іншим громадянам заборонено вилітати до Британії під буд-яким приводом, стверджують у посольстві.

«Зауважте, українська влада повідомила нам, що лише українці, які мають постійне місце проживання в іноземних країнах, зможуть покинути Україну. Тому ми не можемо допомогти громадянам України з іншими візами або дозволами Великобританії щодо виїзду з України», - повідомили у посольстві.

У МЗС знову відповіли на це надто розпливчасто. Там наголосили, що по-перше, заборона на виїзд стосується лише повітряних воріт, а, по-друге, інформація від британського посольства взагалі неправдива. МЗС нікому нічого не забороняє, а лише виступає комунікатором.

«…інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від МЗС дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало… В умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні», - пояснили в МЗС, передає Українська правда.

Нагадаємо, епопея з українськими заробітчанами, яких український уряд бачить чимось на кшталт рабів чи кріпаків, триває давно. Ми повідомляли про те, що Кабінет Міністрів забороняє їм залишати країну. Так, ми писали, як уряд заборонив виліт чартеру з українськими робітниками, які прямували на заробітки до Британії.

Ще раніше повідомлялось, що Кабмін не відпускає заробітчан на сезонні роботи до Фінляндії.

Після цього в уряді заявили, що "готові до перемовин" з тими країнами, які потребують української робочої сили. Учора ж Президент Зеленський назвав умови, за яких українська влада готова випустити громадян з країни.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost