Посли G7 рекомендують переобрати експертів до наглядової ради Укренерго

1 хв на прочитання10 Вересня 2024, 12:48
ФОТО: Група країн "Великої сімки" / espreso.tv

Посли країн "Великої сімки" в Україні рекомендують якнайшвидше поповнити склад наглядової ради НЕК "Укренерго" після ротації кадрів.

Міжнародні партнери наполегливо рекомендують Україні якнайшвидше добрати експертів до складу наглядової ради НЕК "Укренерго". На цьому наголосили посли країн "Великої сімки" в Україні. Вони акцентують на необхідності швидкого заповнення складу наглядової ради Укренерго після звільнення його голови та відставки двох незалежних членів.

Дипломати у груповій заяві підкреслюють "важливість швидкої організації процедури за стандартами ОЕСР для визначення компетентних і професійних незалежних експертів до наглядової ради".

"Це критично важливо для енергетичної безпеки України та довіри міжнародних партнерів", – йдеться у повідомленні.

У понеділок, 2 вересня, наглядова рада звільнила голову НЕК "Укренерго" Володимира Кудрицького.

За його звільнення проголосували троє членів наглядової від держави – Юрій Токарський, Олександр Баранюк, Юрій Бойко, а також один незалежний – Роман Піонковські. Ще двоє незалежних членів – проголосували проти.

Після того голова наглядової ради "Укренерго" Данієль Доббені та член наглядової ради Педер Андерсон подали заяви про дострокове припинення повноважень. За їхніми словами, рішення про дострокове звільнення Кудрицького "є політично вмотивованим і, за результатами представленого звіту, для нього не має жодних обґрунтованих підстав".

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: