Порушення на землях водного фонду на Вознесенщині: матеріали справи передано до суду

1 хв на прочитання12 Серпня 2024, 09:14
Незаконне будівництво пірсу

Без належного позитивного висновку здійснювалися роботи з будівництва пірсу

31 липня 2024 року під час здійснення природоохоронних заходів державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Південно-Західного округу виявлено порушення на землях водного фонду річки Південний Буг між селами Новогригорівка та Ракове Вознесенського району Миколаївської області. Без належного позитивного висновку оцінки впливу на довкілля здійснювалися роботи з розчищення берегової лінії та будівництва пірсу розміром 4×12 метрів.

Цей вид діяльності підпадає під дію абзацу 8 пункту 10 частини третьої статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». На посадову особу Вознесенської міської ради складено протокол про адміністративне правопорушення, зафіксовано порушення вимог статті 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», що передбачає відповідальність за частиною 1 статті 915 КУпАП.

Матеріали справи передано до Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області для розгляду та прийняття рішення щодо притягнення винної особи до адміністративної відповідальності. Уся наявна інформація по цьому факту також направлена до правоохоронних органів для можливого відкриття кримінального провадження.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: