Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Порошок не знадобиться — рушники можна прати з оцтом і содою: лайфхак від експерта

Порошок не знадобиться — рушники можна прати з оцтом і содою: лайфхак від експерта

Такий спосіб підійде і для прання інших речей.

1 хв на прочитання21 Жовтня 2023, 21:46
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Пральний порошок зовсім не обов'язково використовувати при кожному пранні рушників — адже від цього вони стають жорсткими та колючими. А як тоді можна повернути чистоту цьому делікатному текстилю? Про це розповіла експерт із прибирання, популярна британська блогерка Енн Рассел. Вона радить прати рушники з оцтом і содою.

Такий спосіб прання є цілком гігієнічним. Ба більше, пральний порошок має тенденцію накопичуватись, через що у чутливих людей може з’явитися алергічна реакція. Енн Рассел запевняє, що використовує дуже мало порошку і тільки для видалення складних плям.

Висвітлюючи тему прання махрових рушників без прального порошку, Енн Рассел розповіла про доцільністюь використання пом'якшувача для тканини, оцту та харчової соди.

«Якщо ви перете будь-яку тканину, яка добре вбирає воду (чи то рушник, чи посудна скатертина), не використовуйте пом'якшувач. Він не дозволить це робити ефективно», — запевнила блогерка.

Вона розповідає, що використовує пральний порошок лише в екстрених випадках, а зазвичай пере банні рушники з содою, розчиненою у звичайній теплій воді. Замість пом'якшувача тканини Енн радить використовувати оцет.

«Це працює, адже якщо у воді є мінерали і невелика жорсткість, оцет допомагає їх розсіяти», — сказала вона.

У коментарях під її відео Енн Рассел багато господинь розповіли про багаторічний досвід використання соди й оцту для прання речей — не лише рушників.

Також ми розповідали про кілька лайфхаків, які допоможуть перестати втомлюватися від розбирання одягу після прання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.