Поради, як швидко знизити цукор у крові в домашніх умовах
Зниження цукру в крові народними засобами
Напади слабкості, погіршення зору і повільне загоєння ран – це перші симптоми, які сигналізують про високий рівень глюкози у людини в крові. Коли підшлункова залоза не виробляє необхідний обсяг інсуліну, легко заробити серйозну патологію. Щоб цього уникнути, треба знати, як зменшити рівень цукру.
Зниження цукру в крові народними засобами
Швидко знизити рівень глюкози народним методом допоможе цикорій. Він покращує кровообіг, надає енергії і сили, містить інсулін. Для приготування напою треба 2 ст. л. аптечного цикорію прокип'ятити 10 хвилин (500 мл води). Після проціджування відвар слід пити 2-3 рази/добу по півсклянки. Сприяють зниженню цукру відвар або настій з стручків квасолі, настій з перегородок волоського горіха і кореня лопуха. Нормалізують рівень глюкози прості рецепти заварювання листя і трав:
- безсмертника;
- лаврового листа;
- кропиви;
- звіробою;
- подорожника;
- чорниці;
- суниці;
- глоду.
Які продукти знижують цукор у крові
Щоб уникнути багатьох захворювань, слід знати, які продукти знижують цукор в крові і сечі. Оскільки при підвищеній глюкози лікарі завжди призначають сахароснижающую дієту, вивчіть нижче список продуктів, які рекомендовані лікарями. Більш повну таблицю глікемічних індексів ви легко знайдете в мережі інтернет:
- морепродукти (лангусти, омари, краби);
- кабачки, гарбуз, листя салату;
- оливки, топінамбур, чорна смородина, селера, редис;
- морква, буряк, кукурудза;
- вівсянка;
- горіхи – бразильський, мигдаль, волоський, кешью, арахіс;
- шпинат, кориця;
- вишня, лимон, авокадо, грейпфрут;
- цибуля, часник;
- курка, риба, кролик;
- бобові;
- цільні злаки.
Заборонені продукти при цукровому діабеті
Знизити вміст цукру допоможе не тільки індивідуально розрахована норма вуглеводів і дієта №9, але і відмова від вживання певних продуктів, які сприяють підвищенню глюкози. До них відноситься сам цукор і все цукровмісні продукти (мед, цукерки та інші). Ласунам лікарі дозволяють вживати трохи чорного шоколаду, якщо у пацієнта не спостерігається ожиріння.
Рівень глюкози можна знизити, якщо заборонити хлібобулочні здобні вироби, свіжовіджаті соки, сухофрукти (інжир, родзинки, фініки), а також фрукти (банани, суниці, виноград), мариновані та солоні овочі. Щоб знизити цукор, треба обмежити вживання картоплі, бобів і продуктів, що містять насичені жири (вершкове масло, жирні сорти м'яса, молокопродукти).