Суглоби людини з віком слабшають, і їм потрібна особлива турбота. У тому числі, у гастрономічному сенсі.
Фахівці радять жінкам після сорокаобов’язково включити до свого раціону омега-3 жирні кислоти, які є в рибі – тунці, лососі та скумбрії. Це допоможе подолати вікову скутість у м’язах та суглобах, а також знизити больові відчуття.
Користь принесе і щоденне вживання насіння кедра, мигдалю та фісташок, у яких є все для здоров’я суглобів – вітамін Е, кальцій, магній, залізо та калій. Позитивний ефект на суглоби зроблять ягоди, фрукти та листова зелень, багаті антиоксидантами та вітаміном С.
З усього перерахованого можна самостійно скласти здорове меню, щоб підтримувати свій організм у нормі. І це стосується не лише жінок, а й чоловіків.