Догори
Дати відгук

Попри всі зусилля китайської влади, омікрон дістався до Пекіна напередодні зимових Олімпійських ігор

Омікрон збільшує ризик передачі COVID-19, оскільки незабаром у Китаї почнеться свято Місячного Нового року.

2 хв на прочитання17 Січня 2022, 11:46
Поділитись:

Китайська столиця повідомила про перше локальне зараження варіантом коронавірусу омікрон лише за кілька тижнів до проведення зимових Олімпійських ігор. Державне телебачення повідомило у суботу, що нова інфекція була ідентифікована як штам омікрон, розповідає The Australian Financial Review.

Лабораторні дослідження виявили «мутації, характерні для варіанта омікрон» у людини, повідомив на брифінгу для новин представник міського управління боротьби з хворобами.

Китай заявляє, що його жорсткий контроль означає, що омікрон не становить додаткової загрози. Чиновники опечатали житловий комплекс і робоче місце інфікованої людини та зібрали 2430 зразків для тестування у людей, пов'язаних із двома місцями, повідомив представник району Хайдянь.

Виявлення варіанту омікрон у Пекіні сталося, коли міста по всьому Китаю посилили вірусну пильність напередодні зимових Олімпійських ігор, які мають розпочатися 4 лютого.

Влада також попередила, що омікрон збільшує ризик передачі COVID-19, оскільки дедалі більше людей подорожують країною і повертаються до Китаю з-за кордону на свято Місячного Нового року, яке починається наприкінці січня.

Багато місцевих органів влади порадили жителям не залишати місто без необхідності під час свята, а десятки міжнародних та внутрішніх рейсів було скасовано.

Крім Пекіна, Китай повідомив про місцеві інфекції омікронного варіанта щонайменше у чотирьох інших провінціях та муніципалітетах — у північному місті Тяньцзінь, центральній провінції Хенань, південній провінції Гуандун та північно-східній провінції Ляонін. Загальна кількість випадків омікрон залишається неясною.

У заяві, опублікованій у суботу, комісія повідомила про 165 нових підтверджених випадків захворювання на коронавірус за 14 січня порівняно з 201 на день ​​раніше.

Ми вже розповідали про санітарів з автоматами: карантин у Китаї дедалі більш суворий (ВІДЕО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.