Догори
Дати відгук

Понад 50 тисяч доз вакцини проти грипу пройшли держконтроль якості та надійдуть в аптеки

Усі вакцини, які надходять в Україну, підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості

1 хв на прочитання07 Листопада 2023, 10:15
Вакцина від грипу в аптеках України Вакцина від грипу в аптеках України
Поділитись:

Грип — це високозаразне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. За даними ВООЗ, щороку на грип хворіють до мільярда людей у всьому світі. А від 3 до 5 мільйонів осіб — переносять хворобу важко. 

Як повідомляє Міністерство охорони здоров’я,  50 449 доз чотиривалентної інактивованої вакцини французького виробництва отримали позитивний висновок про відповідність вимогам державних і міжнародних стандартів. Найближчими днями вакцини надійдуть у продаж до аптечних мереж.

Варто нагадати, що вакцина проти грипу вводиться щорічно. Діти віком від 6 місяців до 8 років, які отримали менше 2 доз вакцини проти грипу або в яких анамнез вакцинацій проти грипу невідомий, повинні отримати 2 дози з інтервалом принаймні 4 тижні.

У МОЗ також акцентували, що усі вакцини, які надходять в Україну, підлягають обов’язковому лабораторному контролю якості, який здійснює Держлікслужба. Після перевірки та у разі позитивного висновку (про відповідність медичного імунобіологічного препарату вимогам державних і міжнародних стандартів) вакцини використовують у медичних закладах або вони надходять у продаж до аптек.

Як повідомлялося, раніше до аптек надійшло 114 600 доз вакцин корейського виробництва та ще 151 100 доз вакцин французького виробництва.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.