Догори
Дати відгук

Понад 1,4 мільйона абітурієнтів "вступатимуть" у виш зі стадіонів

Вступні іспити до вишів в Узбекистані пройдуть на стадіонах: задля дистанції від вірусу

1 хв на прочитання07 Серпня 2020, 17:03
Поділитись:

Через пандемію коронавірусу  вступні іспити до вишів в Узбекистані пройдуть на стадіонах. Як передає  radiosvoboda,  таке рішення влада пояснила тим, що закриті приміщення не відповідають епідеміологічним вимогам і недостатньо місткі для того, щоб забезпечити соціальну дистанцію.

Видання зазначає, що цього року для навчання у вищих навчальних закладах країни виділено понад 162 тисячі місць у бакалавраті й понад 10 тисяч – у магістратурі.  У 91 виш країни документи подали понад 1,4 мільйона осіб.

Це не гра або як це буде

Іспити на стадіонах пропонують проводити два рази на день в холодну пору доби. Весь процес планують завершити за 12-14 днів. Міністерствам і відомствам доручено «ретельно» підготувати стадіони і повідомити студентам про їх дислокацію.

Ситуація в країні

За офіційними даними, в Узбекистані коронавірусною інфекцією захворіли 28 809 людей, померли – 179. При цьому незалежні джерела узбецької служби Радіо Свобода стверджують, що число померлих набагато перевищує офіційну статистику.

З 13 липня в країні закриті салони краси, перукарні, обмежене пересування, людям віком від 65 років рекомендовано самоізолюватися вдома.

Відомо, у світі станом на 7 серпня зафіксовано 19 261 406 випадків інфікування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.