Догори
Дати відгук

Помилки, яких краще не припускатися при зубному болю: радять стоматологи

Що краще робити та чого краще уникати, коли на вас «напав» зубний біль.

1 хв на прочитання06 Січня 2024, 21:46
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Як швидко подолати зубний біль і полегшити неприємні відчуття? Телеграм-канал «Стоматологія по-простому» рекомендує пити анальгетик і набути положення тіла, яке може допомогти заспокоїти біль.

Горизонтальне положення тіла може посилити біль, оскільки воно сприяє збільшенню кровотоку в ділянку проблеми. Натомість приймання таблетки в напівсидячому положенні допоможе швидко заспокоїти неприємні відчуття. Таке положення тіла допомагає знизити кровотік у ділянку болю, що своєю чергою зменшує біль (це допоможе «дотягнути» до ранку).

Крім анальгетиків, можна скористатися протизапальними препаратами нестероїдного ряду, такими як аспірин, диклофенак, ібупрофен та інші. Вони допомагають знизити запалення тканин, знизити набряклість і заспокоїти подразнені нервові закінчення.

Важливо дотримуватись інструкції щодо приймання анальгетиків і протизапальних препаратів. Також слід пам'ятати, що необхідно уникати використання народних методів лікування, оскільки це може спричинити небажані наслідки.

«Зверніть увагу, що при зубному болю важливо звернутися до фахівця — стоматолога, який зможе визначити причину болю та призначити належне лікування. Слід пам'ятати про регулярні візити до стоматолога для профілактики та збереження здоров'я ротової порожнини», — наголошують на каналі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.