- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Помідори на зиму з медом: запашний маринад, будете приємно здивовані
Помідори на зиму з медом: запашний маринад, будете приємно здивовані
Додавання меду зробить помідори оригінальними
Помідори за цим рецептом виходять просто ідеальними, із ароматним маринадом, який ви можете використовувати для квашення капусти. Додавання меду зробить помідори оригінальними та надзвичайно смачними.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 350 г;
- класичний набір зелені (кріп, листя смородини та вишні, лавровий лист тощо);
- часник, 3 зуб;
- сіль, 1 ч.л;
- мед, 1 ч. л;
- оцет 9%, 0.5 ст.л.
Процес приготування
У рецепті інгредієнти дано на баночку в 500 г.
Вибирайте помідори невеликого розміру, щільні, без пошкоджень, щоб вони не розпадалися і не перетворювалися на томатне пюре.
Розкладаємо томати та зелень у чисті баночки, додаємо часник та перець.
Насипаємо в кожну банку сіль, кладемо мед і вливаємо оцет.
Вливаємо у банки воду, краще кип’ячену, накриваємо кришками.
Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду, стерилізуємо з моменту закипання води близько 7 хвилин. Якщо у вас банки 1 літр, стерилізуємо 10 хвилин.
Закручуємо кришки, баночки перевертаємо і залишаємо остигати.
Ставимо на зберігання у підвал або в комору, під ліжко.
Ароматні та апетитні томати – це чудова закуска до будь-якого застілля, яка вам точно припаде до смаку.