Полуничний мармелад без шкідливих добавок та ароматизаторів

1 хв на прочитання05 Червня 2023, 06:35

Можна викласти полуницю на паперовий рушник.

Мармелад — цікаві ласощі, які люблять багато хто. Особливо мармелад подобається дітям. Їх приваблює не лише смак ласощів, а й гарний колір.

Чому б нам не приготувати мармелад удома з натуральних ягід? Він вийде не лише смачним, яскравим та красивим, але й корисним. Адже ви точно не додаватимете до нього барвники, ароматизатори та стабілізатори, які надміру містяться в магазинному мармеладі.

Інгредієнти

Полуниця – 400 грамів, цукор – 100 грамів, сік лимонний – 1 столова ложка, агар-агар – 1 столова ложка, стружка кокосова – за смаком.

Приготування

Полуницю перебрати і промити, дати стекти зайвій волозі. Можна викласти полуницю на паперовий рушник.

Скласти підготовлену полуницю в чашу блендера. Додати сік лимона, також можна додати цедру лимона або апельсина. Збити блендером до однорідного пюре.

Перелити полуничне пюре у сотейник з товстим дном. Додати порцію цукру, але небагато, щоб мармелад не вийшов пухким. Далі додати агар-агар.

Перемішати масу і прогріти на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли полуничне пюре закипить, його треба проварити на вогні ще 2-3 хвилини.

Перелити гарячу масу в силіконову форму і залишити на 4-5 годин до повного застигання. Після цього поставити у холодильник.

Готовий мармелад розрізати на квадратні або прямокутні шматочки і за бажанням обваляти в кокосовій стружці.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: