Догори
Дати відгук

Польша оштрафувала "Газпром" на $7,6 млрд за "Північний потік"

1 хв на прочитання07 Жовтня 2020, 13:38
Поділитись:

Польський антимонопольний регулятор UOKiK зобов'язав партнерів «Газпрому» протягом 30 днів розірвати угоди з фінансування будівництва газогону «Північний потік-2». Також  Польща оштрафувала «Газпром» на $7,6 млрд, а ще п'ять компаній, які беруть участь в будівництві газопроводу – на понад $61 млн. Про це повідомляє пресслужба відомства UOKiK.

«Серед них – французька Engie, німецькі Uniper і Wintershall, австрійська OMV, а також нідерландо-британська Shell», – йдеться у повідомленні. 

У UOKiK уточнили, що компанії порушили закон, не отримавши згоди антимонопольного відомства.

Нагадаємо раніше стало відомо, що влада Німеччини розглядає припинення будівництва газопроводу "Північний потік-2" в якості реакції на ситуацію з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального, підсумкове рішення залежить від дій Росії.

Держсекретар США Майкл Помпео у свою чергу заявив, що Північний потік-2 ставить під загрозу Європу, оскільки робить її залежною від російського газу і наражає на небезпеку Україну. Саме тому США працюють над створенням коаліції, щоб запобігти завершенню будівництва Північного потоку-2

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.