Догори
Дати відгук

Поліція запропонувала вболівальникам Євро-2024 вживати марихуану замість алкоголю

«Вживання алкоголю може зробити когось більш агресивним, а куріння канабісу викликає у людей розслаблений настрій».

1 хв на прочитання17 Червня 2024, 07:32
Зобрпаження згенероване ШІ Зобрпаження згенероване ШІ
Поділитись:

Поліція міста Гельзенкірхен (Німеччина) запропонувала вболівальникам Євро-2024 вживати марихуану замість алкоголю. Таким чином правоохоронці вирішили запобігти заворушенням і сутичкам між англійськими та сербськими вболівальниками перед матчем збірних цих країн 16 червня на стадіоні «Фельтінс-Арена», розповідає The Sun.

Через побоювання, що на недільному матчі проти Сербії можуть виникнути проблеми з випивкою, дирекція стадіону наказала подавати лише слабке пиво або шенді.

Оскільки канабіс був легалізований у Німеччині 1 квітня, і представник поліції Гельзенкірхена Штефан Кніпп заявив, що вболівальникам буде дозволено спокійно курити марихуану.

«Якщо ми бачимо групу людей, які п'ють алкоголь і виглядають трохи агресивно, а інша група курить канабіс, звичайно, ми подивимося на групу, яка п'є алкоголь. Вживання алкоголю може зробити когось більш агресивним, а куріння канабісу викликає у людей розслаблений настрій. Ми хочемо запобігти насильству й убезпечити людей. Наша увага буде зосереджена на вболівальниках, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння і можуть бути схильні до насильства — саме тому ми запроваджуємо заходи безпеки щодо алкоголю», — сказав поліцейський.

Вболівальникам дозволили курити наркотики в багатьох громадських місцях, але не всередині 62 000-місцевої Veltins Arena, а також у фан-зонах, барах і на міських площах. А барам у «чутливих зонах» міста заборонили подавати випивку безпосередньо перед грою та після.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.