Догори
Дати відгук

Поліція назвала найрезонансніші екологічні злочини

Усього за минулий рік зафіксували понад чотири тисячі злочинів проти довкілля.

1 хв на прочитання18 Березня 2021, 13:20
Тільки за два місяці поточного року зафіксували вже понад 800 злочинів проти довкілля Тільки за два місяці поточного року зафіксували вже понад 800 злочинів проти довкілля
Поділитись:

За минулий рік в Україні зафіксували 4,5 тисячі злочинів проти довкілля. Найрезонансніші із них — вирубка лісів і розкрадання надр, повідомили у пресслужбі МВС.

«Торік правоохоронці виявили майже 2600 фактів порушення захисту рослин, лісового та природно-заповідного фонду. У майже 600 кримінальних правопорушеннях, передбачених статтею 246 ККУ, фігурантам повідомили про підозру, а сума збитків за цими злочинами становить понад 98 млн грн», — сказав  перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль.

Він додав, що також виявлено понад 400 фактів порушення правил охорони або використання надр. Фактично в кожному третьому злочині фігурантам повідомлено про підозру, а сума збитків сягає майже 900 мільйонів гривень.

У Нацполіції також повідомляють, що  лише за два місяці нового року зареєстрували вже понад 800 злочинів проти екології.

Нагадаємо, що напередодні, 17 березня, президент України Володимир Зеленський вимагав посилити боротьбу з правопорушеннями у сфері охорони довкілля та запровадити за екологічні злочини жорсткішу кримінальну відповідальність. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко