Один з кращих продуктів для підтримки здоров'я в сезон холодів - біла цибуля. Біла цибуля має антибактеріальні властивості і сприяє оздоровленню травної системи, що в свою чергу може поліпшити імунну функцію. Серед інших цибулевих овочів біла цибуля вважається більш корисною.
Ось кілька вагомих аргументів, що пояснюють чому цибулю потрібно їсти восени та взимку.
Покращує показник цукру в крові. Біла цибуля містить хром і сірку - речовини, що поліпшують природні механізми регулювання рівня цукру в крові. Дослідження показали, що регулярне і контрольоване споживання білої цибулі корисно для людей з діабетом або предіабетом.
Захищає від раку. До складу овоча входять флавоноїдні антиоксиданти, зокрема, фізетін і кверцетин, здатні запобігати зростанню пухлини.
Покращує травні функції. Цибуля є дуже багатим джерелом клітковини і пребіотиків, що поліпшують стан і функціонування кишечника. Особливо багато в ньому пребіотика інуліну і фруктоолігосахарідов, які допомагають збільшити кількість корисних бактерій в кишечнику. Завдяки даній особливості овоч ефективно покращує і імунну функцію.
Захищає кістки від руйнування. Встановлено, що споживання білої цибулі покращує показники щільності кісток у літніх жінок.
Корисний серцю. Рослинний продукт містить високий рівень антиоксидантів - сполук, які борються із запаленнями, знижують рівень тригліцеридів і рівень холестерину. Завдяки своїм протизапальним властивостям біла цибуля також допомагає знизити високий кров'яний тиск.
Розріджує кров. Речовини білої цибулі, флавоноїди і сірка, допомагають розріджувати кров, сприяючи її плавному перебігу. Це знижує ризики тромбів і асоційованих патологій, включаючи серцевий напад та інсульт.
Бореться з запаленням. Велика кількість сірки в цибулі забезпечує сильний протизапальний ефект. Крім того, овоч багатий селеном, який стимулює імунну функцію і також зменшує запалення.
До слова, виявлено неочікуваний наслідок щеплення від грипу.