Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Подорож Марсом: ви можете побачити сліди від коліс марсоходу (фото,відео)

Подорож Марсом: ви можете побачити сліди від коліс марсоходу (фото,відео)

Загалом марсохід має обʼїхати 15 км за один марсіанський рік (приблизно два земні роки).

2 хв на прочитання06 Березня 2021, 13:00
Фото: NASA Фото: NASA
Поділитись:

Увесь світ продовжує слідкувати за відкриттями марсоходу Perseverance («Наполегливість»). Відтак, він   вперше проїхався поверхнею Червоної планети.

Фото та відео, а також всю інформацію про "життя на Марсі"  передає NASA.

Ровер проїхав лише 6,5 метрів за 33 хвилини. У цей час інженери перевірили ходову частину марсоходу, роботу коліс тощо. «Наполегливість» проїхав вперед чотири метри, потім покрутився на місці та проїхав ще 2,5 метри.

«Ви можете побачити сліди від коліс на Марсі. Я ніколи не думала, що радітиму побачити сліди від коліс», — розповіла BBC про свої враження одна з інженерок NASA Анаіс Заріф'ян.

Загалом марсохід має обʼїхати 15 км за один марсіанський рік (приблизно два земні роки). Він повинен обстежити гірські утворення кратера, в якому, вважають вчені, мільярди років тому було озеро і там могли залишитися сліди біологічної активності.

Відео марсоходу вражають.

Нагадаємо, 18 лютого американська космічна орбітальна станція Perseverance доставила на орбіту Марса унікальний експериментальний прилад — «MOXIE» Mars Oxygen ISRU Experiment (Марсіанський кисень, абревіатура ISRU означає «In situ», тобто кисень, продукований «на місці»), що вперше спробує отримати О2 з атмосфери іншої планети.

На Землю надійшло   перше відео червоної планети, яке надіслав марсохід.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.