Подобаються старші жінки, а ровесниці зовсім не приваблюють: сексолог пояснив, чи це нормально

2 хв на прочитання12 Серпня 2024, 13:03
Зображення згенеровано ШІ

Яка різниця у віці вважається значною, що чоловіки добирають від старших жінок і як поводитися з такими сексуальними уподобаннями?

Наскільки нормально, якщо подобаються старші жінки, а ровесниці зовсім не приваблюють, і чи можуть такі стосунки перерости в щось більше, ніж просто секс? Про це розповів сексолог, лікар-психотерапевт Василь Шевляков.

Насправді, ніхто не може нам рекомендувати чи заборонити форми стосунків, а тим більше пріоритети вибору чи межі нашої варіативності. Якщо стосунки з жінками значно старшими викликають у вас багато прекрасних переживань і вам вдається створювати з ними досить довготривалий союз, то все добре.

Проблема починається тоді, коли симпатія до жінок значно старших (а різниця в 10–15 років вважається значною з погляду нормативності побудови сексуальних взаємин) є, але можливості вибудовувати гармонійні взаємини, зокрема сексуальні, немає. Тому до цієї ситуації можна підходити з різних боків.

Одна з них полягає в тому, що дуже часто старші жінки сприймаються як безпечніший, досвідченіший і грамотніший об'єкт. Відповідно, дуже часто чоловіки молодшого віку тягнуться до них радше не за сексуальністю, а за дуже важливими потребами, які в нас зберігаються ще з дитячо-підліткового віку. Це потреби у розумінні, прийнятті, турботі, співпереживанні тощо.

Крім того, дуже часто дорослі жінки мають велику підтримку і мають менше претензій до чоловіка. Це знов-таки для чоловіка молодшого віку може бути певним критерієм безпеки. Виходить, жінка любить не за гроші, не за розвиток, а просто за фактом.

Є інша, не менш важлива сторона. Це різниця поколінь, якою є такий віковий проміжок. Із цього погляду жінки значно старші так чи інакше вмикатимуть у чоловіка молодше материнські переживання. Через такі стосунки дуже часто молоді чоловіки добирають потреби, які з якоїсь причини вони не змогли отримати від своєї матері.

Виходячи з цього, коли чоловік отримує важливі елементи дитячо-батьківських взаємин, на якомусь етапі це дозволяє йому зробити особистісний стрибок у своєму розвитку та зрілості. Далі з'являється можливість будувати більш зрілі та грамотні стосунки. Але, як правило, вже не з цією жінкою.

Є ще багато інших важливих моментів того, чому чоловікам і жінкам подобаються партнери значно старшого або молодшого віку.

Зважаючи на це, звичайно, краще сходити до грамотного психолога або психотерапевта, за допомогою якого можна дослідити цей феномен і зрозуміти для себе, наскільки такий потяг критичний або необхідний і дуже важливий на поточному етапі життя та розвитку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: