Догори
Дати відгук

Плазма крові перехворілих на COVID-19 при лікуванні знижує смертність на 35%

Крім того, чомусь є противники такого лікування - про це заявив відомий український інфекціоніст

1 хв на прочитання28 Серпня 2020, 15:42
Поділитись:

У той час як лікування коронавірусних пацієнтів плазмою тих, які видужали, демонструє високі позитивні результати, на цей метод лікування "наїжджають" представники якихось груп. Такий стан справ обурює, тому що шкодить виживанню хворих. Про це на своїй сторінці в Facebook написав провідний епідеміолог, інфекціоніст, доктор медичних наук Михайло Фаворов.

"Я не хочу обговорювати політичні впливи та сутички під килимом. Але, коли вони шкодять виживанню хворих, я в страшному обуренні. Глава FDA доктор Стівен Хан визнав наявність даних про перевагу використання плазми крові реконвалесцентів (тих, що видужали) від COVID-19. У неділю президент Трамп оголосив, що федеральний уряд видав екстрений дозвіл на використання С19 - висотитражної антитільної плазми для лікування пацієнтів з коронавірусом. Стівен Хан підтвердив заяви Трампа і міністра охорони здоров'я Алекса Азара про зниження смертності на 35 % серед осіб молодше 80 років через місяць після початку лікування плазмою на ранньому етапі хвороби", - зазначив Фаворов.

Фаворов підкреслив, що в Америці вже зроблено понад 70 000 переливань, і всі відгуки "були різко позитивні".

"Але спочатку якісь люди, представники яких груп я не знаю, наїхали на цю "останню надію" у Казахстані й Киргизії. А тепер кажуть, що і ВООЗ виступає проти", - написав вчений, вказавши, що першоджерело критики методу використання плазми зі боку ВООЗ не бачив.  


Нагадуємо, Шмигаль пообіцяв долати другу хвилю коронавіруса без жорстких обмежень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.