Лікар-нутриціолог Людмила Герасимчук розповідає про те, як вилікувати застуду фактично без медикаментів.
Насамперед лікар радить заварити 4 трави.
Людмила Герасимчук нагадує, що все це насіння є скрізь, де продаються спеції.
«Не полінуйтеся купити ці прості, дешеві засоби, щоб вони були завжди у вас напохваті», — закликає нутриціолог.
Лікар також радить щогодини полоскати горло. Для промивання і/або закапування носа, полоскання горла вона рекомендує використовувати простий розчин морської солі (1/2 год л морської солі на 1 склянку води) або аптечний трав'яний збір Елекасол.
Прі болях у горлі і закладеності носа Людмила Герасимчук пропонує щогодини розсмоктувати медову пасту:
Дорослим по 1/2-1 чайної ложки, дітям по 1/8-1/6 чайної ложки залежно від віку.
Однак нутриціолог нагадує, що з лікувальною метою потрібно використовувати тільки старий мед (вік якого рік і більше), тому що свіжий мед не має лікувальних властивостей і може навіть нашкодити здоров'ю. Також мед не можна нагрівати, тобто не слід запивати мед гарячим чаєм чи додавати в гарячий чай або в гаряче молоко.
«Для лікувальних рецептів у гаряче домашнє молоко найкраще додавати 1 ч л білого цукру, який підсилює цілющі властивості молока», — наголошує Людмила Герасимчук.
Окрім того, лікар радить вигріватись і використовуємо тепле пиття — пити або теплу воду, або один із вищеперелічених чотирьох настоїв, у теплому або приємно гарячому вигляді.
«Це не означає пити літрами! П'ємо тільки тоді, коли є спрага!» — підкреслює нутриціолог.
Вона запевняє, що при надлишку рідини одужання затягується до двох тижнів.
На додачу нутриціолог нагадує про обов’язкове виключення з харчування всіх слизоутворюючих продуктів (особливо борошняні, кисло-молочні, вівсянку, банани, картоплю), а також, якщо є температура, то і всіх м'ясних продуктв і м'ясних бульйонів (вони провокують підйом температури).
Також ми розповідали про продукти, які в поєднанні з молоком стають отрутою: попереджає нутриціолог.