Пісна кухня може бути не лише корисною, а й надзвичайно смачною. Традиційно його готують із м’ясом, але пісний плов із грибами — це чудова альтернатива, яка зберігає дух цієї страви, але підходить для тих, хто дотримується посту. Кожен рецепт плову має свої нюанси: від вибору спецій до способу приготування рису, але незмінним залишається одне — його аромат і насичений смак, які роблять цю страву улюбленою для багатьох. Пісний плов із грибами — це не тільки проста в приготуванні, а й надзвичайно поживна страва, яка стане ідеальним вибором для сімейної вечері чи святкового столу.
Інгредієнти:
вода — 4 склянки;
вис — 2 склянки;
гриби свіжі — 500 г;
часник — 2 зубці;
цибуля — 1 шт.;
морквина — 1 шт.;
зелень, сіль, перець до смаку;
олія — 50 мл.
Приготування.
Свіжі гриби вимити й нарізати невеликими шматками.
Цибулю очистити, нарізати кубиками.
Моркву очистити, натерти на великій тертці.
Налити в сковорідку олії, викласти цибулю, смажити 2 хвилини. Потім додати моркву та смажити ще 3 хвилини. Додати в сковорідку гриби та протушкувати все разом, посипавши сіллю і перцем, хвилини 3-4.
Рис промити ретельно та всипати до овочів і просмажити 2 хвилини все разом. Перекласти смажені овочі з рисом у каструлю з товстим днищем, залити окропом. Додайте цілі очищені зубчики часнику та досолити за смаком.
Довести плов до кипіння, нарити кришкою і варити пісний плов 20 хвилин на повільному вогні. Готовий пісний плов із грибами посипати зеленню перед подачею до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.