Догори
Дати відгук

Пісний плов із грибами — проста в приготуванні, смачна й надзвичайно поживна страва

Зберігає дух плову, але підходить для тих, хто дотримується посту.

2 хв на прочитання21 Грудня 2024, 19:17
Зображення згенеровано ШІ Зображення згенеровано ШІ
Поділитись:

Пісна кухня може бути не лише корисною, а й надзвичайно смачною. Традиційно його готують із м’ясом, але пісний плов із грибами — це чудова альтернатива, яка зберігає дух цієї страви, але підходить для тих, хто дотримується посту. Кожен рецепт плову має свої нюанси: від вибору спецій до способу приготування рису, але незмінним залишається одне — його аромат і насичений смак, які роблять цю страву улюбленою для багатьох. Пісний плов із грибами — це не тільки проста в приготуванні, а й надзвичайно поживна страва, яка стане ідеальним вибором для сімейної вечері чи святкового столу.

Інгредієнти:

вода — 4 склянки;

вис — 2 склянки;

гриби свіжі — 500 г;

часник — 2 зубці;

цибуля — 1 шт.;

морквина — 1 шт.;

зелень, сіль, перець до смаку;

олія — 50 мл.

Приготування.

Свіжі гриби вимити й нарізати невеликими шматками.

Цибулю очистити, нарізати кубиками.

Моркву очистити, натерти на великій тертці.

Налити в сковорідку олії, викласти цибулю, смажити 2 хвилини. Потім додати моркву та смажити ще 3 хвилини. Додати в сковорідку гриби та протушкувати все разом, посипавши сіллю і перцем, хвилини 3-4.

Рис промити ретельно та всипати до овочів і просмажити 2 хвилини все разом. Перекласти смажені овочі з рисом у каструлю з товстим днищем, залити окропом. Додайте цілі очищені зубчики часнику та досолити за смаком.

Довести плов до кипіння, нарити кришкою і варити пісний плов 20 хвилин на повільному вогні. Готовий пісний плов із грибами посипати зеленню перед подачею до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.