Закуска з лаваша з морквою по-корейськи та грибами низькокалорійна — всього 144 ккал на 100 г. Гриби можуть бути різні — наприклад, смажені чи мариновані печериці, гливи, опеньки чи білі гриби. Прикрасити страву можна помідорами чері, петрушкою чи іншою зеленню. Цибулю ви можете порізати півкільцями і залити маринадом. Для цього змішайте теплу воду з спеціями, оцтом, цукром та дрібкою солі, додайте цибулю та залиште на 20 хвилин. Вийде чудова закуска на день народження — якщо зробити одразу кілька порцій, вистачить на 10, а то й на 20 осіб.
Інгредієнти:
лаваш — 2 шт.;
морква по-корейськи — 200 г;
мариновані гриби — 150 г;
помідори — 2 шт.;
капуста — 200 г;
цибуля — 1 шт.;
пісний майонез — за смаком;
кетчуп — до смаку.
Приготування.
Капусту пошаткувати досить тонко, помідори порізати на пластинки, з грибів злити всю рідину (можна викласти на друшляк). Цибулю дрібно нарізати.
Розкласти на робочій поверхні лаваш, змастити його кетчупом. Зверху викласти капусту, помідори та корейську моркву, додати мариновані гриби (якщо великі, можна порізати), посипати цибулею та змастити пісним майонезом.
Акуратно згорнути лаваш, формуючи рулет, і відправити на 10 хв у духовку при 200 ⁰ С. Після приготування порізати на порційні шматочки.
Більше новин читайте на GreenPost.