Пісна піца з грибами й овочами не лише смачна й ситна, а й досить бюджетна, і приготувати її доволі просто.
Інгредієнти:
тепла вода — 300 мл;
цукор — 4 столові ложки;
сіль — 1 чайна ложка;
ванілін — 1 упаковка;
сухі дріжджі швидкодіючі — 11 г;
олія — 2 столові ложки в тісто + для смаження;
борошно — 2,5-3 склянки;
гриби — 400 г;
цибуля — 1 головка;
перець болгарський — 1 шт.;
огірки мариновані — 1-2 шт.;
майонез — на око;
кетчуп — на око.
Приготування.
Вилити теплу воду у глибоку посудину. Насипати цукор, дріжджі, ванілін, сіль. Добре перемішати.
Потім поступово ввести борошно та вимішати. Коли тісто почне стає густим, додати 2 ст. л. рослинної олії.
Коли тісто вже буде важко підмішувати в посуді, перейти на стіл. Поступово продовжувати додавати муку. У результаті тісто має вийти еластичним і не липнутим до рук. Залишити його відпочити хвилин на 20.
Поки відпочиває тісто, потрібно підготувати начинку: пошинкувати гриби, обсмажити на сковорідці до золотого кольору, посолити й забрати з вогню.
Обсмажити цибулю+болгарський перець. Посолити. Вимкнути вогонь.
Тепер розкачати тісто в пласт. Перенести на лист. Змастити кетчупом+майонезом. Викласти гриби, цибулю, болгарський перець.
Нарізаємо кільцями огірочки і викладаємо на піцу. Зверху робимо невелику «сіточку» із майонезу. Відправити у духовку на 30 хвилин. Температура 180 °С.
Готову піцу нарізати на шматочки — і можна подавати.
Також ми розповідали про курячий шашлик на сковороді: простий рецепт.
Окрім того, ми писали про домашній майонез — просто, швидко й корисно.