- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Пікантний додаток для смачних весняних страв: маринована цибуля за рецептом Євгена Клопотенка
Пікантний додаток для смачних весняних страв: маринована цибуля за рецептом Євгена Клопотенка
До того ж радимо маринувати цибулю до страв на весні
Ви, мабуть, запитаєте навіщо маринувати цибулю? А ми відповідаємо, що ми маринуємо цей надважливий для кулінарних страв овоч для багатьох страв. Наприклад, не уявляємо без маринованої цибулі оселедець, консервовані гриби, смажене на грилі чи в духовці м’ясо. Ще такий пікантний додаток пасує до овочів, які можна загортати у тонкий лаваш, чи до овочевих салатів, де ріпчаста цибуля є одним з компонентів. Маринована цибуля не гірка і не пекуча, не перебиває смак інгредієнтів, а доповнює його своєю хрусткою свіжістю та гостротою, пише у своєму блозі відомий кулінар Євген Клопотенко.
До того ж радимо маринувати цибулю до страв на весні, коли її смакові характеристики не ідеальні, бо відбулися зміни через тривале зимування. Ще додаємо наш рецепт смачного цибулевого пирога простого способу приготування. Ви будете вражені глибиною його незвичайного смаку.
СЕКРЕТ ПРИГОТУВАННЯ МАРИНОВАНОЇ ЦИБУЛІ
Процес маринування простий і криється він у формулі «1:2:3». На одну частину солі й одну частину цукру потрібно взяти дві частини оцту і три частини води. Якщо ви будете дотримуватись цього правила, ви зможете маринувати абсолютно все.
Зараз існує велика кількість різного оцту. Ми радимо скористатися оцтом, який виготовлений методом природної ферментації. Його кислотність близька до 6 %. Такий оцет може бути виготовлений з яблук, винограду, рису чи навіть слив.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 велика червона цибулина
- 50 г цукру
- 50 г солі
- 100 г оцту
- 150 мл теплої води
- 2 горошини духмяного перцю
- 1 бутон гвоздики
МАРИНОВАНА ЦИБУЛЯ: ПІКАНТНИЙ ДОДАТОК ДЛЯ СМАЧНИХ СТРАВ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Почистьте одну цибулину і наріжте її тонкими напівкільцями. Далі в сотейнику або каструлі зі 150 мл теплої води змішайте цукор, сіль і оцет. Розчиніть інгредієнти та дайте суміші охолонути.
КРОК 2
Залийте півкільця цибулі маринадом і покладіть спеції. Радимо використовувати гвоздику і духмяний перець. Але можна додати лавровий лист чи куркуму, якщо, наприклад, ви маринуєте білу ріпчасту цибулю. Тоді цибуля набуде красивого жовтого відтінку.
КРОК 3
Залишіть суміш маринуватися від 1 години до 3. Далі злийте маринад і додавайте цибулю до ваших страв.