Догори
Дати відгук

Пікантний додаток для смачних весняних страв: маринована цибуля за рецептом Євгена Клопотенка

До того ж радимо маринувати цибулю до страв на весні

2 хв на прочитання03 Квітня 2023, 23:40
Поділитись:

Ви, мабуть, запитаєте навіщо маринувати цибулю? А ми відповідаємо, що ми маринуємо цей надважливий для кулінарних страв овоч для багатьох страв. Наприклад, не уявляємо без маринованої цибулі оселедець, консервовані гриби, смажене на грилі чи в духовці м’ясо. Ще такий пікантний додаток пасує до овочів, які можна загортати у тонкий лаваш, чи до овочевих салатів, де ріпчаста цибуля є одним з компонентів. Маринована цибуля не гірка і не пекуча, не перебиває смак інгредієнтів, а доповнює його своєю хрусткою свіжістю та гостротою, пише у своєму блозі відомий кулінар Євген Клопотенко.

До того ж радимо маринувати цибулю до страв на весні, коли її смакові характеристики не ідеальні, бо відбулися зміни через тривале зимування. Ще додаємо наш рецепт смачного цибулевого пирога простого способу приготування. Ви будете вражені глибиною його незвичайного смаку.

СЕКРЕТ ПРИГОТУВАННЯ МАРИНОВАНОЇ ЦИБУЛІ

Процес маринування простий і криється він у формулі «1:2:3». На одну частину солі й одну частину цукру потрібно взяти дві частини оцту і три частини води. Якщо ви будете дотримуватись цього правила, ви зможете маринувати абсолютно все.

Зараз існує велика кількість різного оцту. Ми радимо скористатися оцтом, який виготовлений методом природної ферментації. Його кислотність близька до 6 %. Такий оцет може бути виготовлений з яблук, винограду, рису чи навіть слив.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • 1 велика червона цибулина
  • 50 г цукру
  • 50 г солі
  • 100 г оцту
  • 150 мл теплої води
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 1 бутон гвоздики

МАРИНОВАНА ЦИБУЛЯ: ПІКАНТНИЙ ДОДАТОК ДЛЯ СМАЧНИХ СТРАВ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Почистьте одну цибулину і наріжте її тонкими напівкільцями. Далі в сотейнику або каструлі зі 150 мл теплої води змішайте цукор, сіль і оцет. Розчиніть інгредієнти та дайте суміші охолонути.

 КРОК 2

Залийте півкільця цибулі маринадом і покладіть спеції. Радимо використовувати гвоздику і духмяний перець. Але можна додати лавровий лист чи куркуму, якщо, наприклад, ви маринуєте білу ріпчасту цибулю. Тоді цибуля набуде красивого жовтого відтінку.

 КРОК 3

Залишіть суміш маринуватися від 1 години до 3. Далі злийте маринад і додавайте цибулю до ваших страв.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото: Південь сьогодні
На Одеському пляжі «Чайка» виявили несанкціоновану трубу зі скидом забруднених вод
1 хв на прочитання5 годин тому
Як знайти ідеальні презервативи для себе
Як знайти ідеальні презервативи для себе
2 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Поліомієліт: ризик спалаху в Україні через низький рівень вакцинації
3 хв на прочитання9 годин тому
Комітет Ради вітає недопуск РФ і Білорусі до XV Зимових Паралімпійських Ігор
Комітет Ради вітає недопуск РФ і Білорусі до XV Зимових Паралімпійських Ігор
1 хв на прочитання10 годин тому
ДБР викрило лікарів ВЛК в Одесі: «липові» довідки для ухилення від мобілізації
1 хв на прочитання12 годин тому
Рада оновила склад Комісії щодо захисту чорнобильців: замінено члена фракції СН
1 хв на прочитання14 годин тому
Реальність «чистої енергетики»: дослідження попереджає про дефіцит літію та міді для досягнення нульових викидів
1 хв на прочитання15 годин тому
Сонце у Скорпіоні: період внутрішньої чесності та глибоких рішень
1 хв на прочитанняВчора