Підвищують силу ніг на 40 %: у Канаді розробили екзоскелетні штани

1 хв на прочитання02 Вересня 2024, 13:14
Фото: Arc'teryx

Не є медичним пристроєм, але розроблені для зниження втоми та дискомфорту в колінних суглобах.

Канадський бренд професійного одягу та спорядження для активного відпочинку Arc'teryx об'єднався з відгалуженням X Labs (належить Google) Skip для створення екзоскелетних штанів. Розробка дозволяє збільшити силу ніг при підйомі вгору і поглинає навантаження при спуску сходами. Ці штани не є медичним пристроєм, але розроблені для зниження втоми та дискомфорту в колінних суглобах, які допомагають квадрицепсам та підколінним м'язам. Про це розповідає лікар Олександра Литкіна.

Продукт важить понад 3 кг із модулем підвищення потужності й акумулятором, що забезпечує три години автономної роботи. Модуль кріпиться під похідними штанами до кожної ноги за допомогою пари карбонових скоб. Батарея вбудована в пояс штанів, а модулі живлення підведені до обох ніг.

Виробники запевняють, що при використанні екзоскелетних штанів під назвою MO/GO власник відчує себе приблизно на 13 кг легшим. Обсяг допомоги змінюється в реальному часі, відстежуючи ходу і рух ніг. У будь-який момент користувач може збільшити чи зменшити обсяг допомоги кнопками керування. У середньому штани підвищують силу ніг на 40 %.

Незалежні експерти вже протестували новинку та зазначили, що звикання до додаткової пари механічних м'язів потребує часу. Вартість екзоскелетних штанів становитиме 5 тисяч доларів після початку продажу, а оренди — 80 доларів на день. Очікувана дата поставок — кінець 2025 року.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: