Підтвердили зацікавленість у взаємоприйнятному рішенні: ЄС та Китай обговорюють альтернативи митам на електромобілі

1 хв на прочитання4 години тому
Китайські електромобілі. Фото: Reuters

Як одночасно дотриматись єдиних правил гри на європейському ринку та вимог Світової організації торгівлі.

Штрафні мита Євросоюзу на електромобілі з КНР у розмірі 35,3 % мають набути чинності вже наступного тижня. Однак Єврокомісія висловила готовність шукати політичне рішення і після набуття ним чинності. Серед іншого йдеться про можливість запровадження мінімальних цін на електромобілі. Євросоюз і Китай КНР мають намір продовжувати переговори у пошуках взаємоприйнятної альтернативи. Переговори поновляться найближчим часом, повідомила Єврокомісія після відеоконференції комісара ЄС з торгівлі Валдіса Домбровскіса та міністра торгівлі КНР Ван Веньтао у п'ятницю, 25 жовтня. Про це розповідає Deutsche Welle.

Як зазначається в повідомленні, обидві сторони підтвердили зацікавленість у взаємоприйнятному рішенні, що дозволяє дотриматись і єдиних правил гри на європейському ринку, і вимог Світової організації торгівлі (СОТ). Водночас між позиціями ЄС та Китаю за результатами восьми турів переговорів залишаються значні розбіжності.

Домбровскіс особливо різко розкритикував результати китайських перевірок із приводу бренді, свинини та молока, що імпортується з Євросоюзу. Єврокомісар назвав висновки Пекіна необґрунтованими. Китай на тлі наміру ЄС запровадити штрафне мито на китайські електромобілі пригрозив запровадити додаткові мита на продукцію з ЄС.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: