Догори
Дати відгук

Під Верховною Радою зоозахисний мітинг: депутати, не ігноруйте порятунок мільйонів тварин! (фото)

З моменту обрання чинний Парламент не ухвалив жодного зоозахисного закону.

2 хв на прочитання02 Квітня 2021, 14:30
Під Верховною Радою зоозахисний мітинг Під Верховною Радою зоозахисний мітинг
Поділитись:

Зоозахисники провели під Верховною Радою зоозахисний мітинг дверей.  Під українським парламентом з’явились розписані важливими гаслами двері. За словами активістів, оскільки   марші, мітинги, акції, петиції та заклики в соціальних мережах законотворці ігнорують, вони вирішили звернутися по допомогу до дверей. Адже саме до них останнім часом прикута вся увага депутатів, ідеться в дописі ГО у Фейсбуці.

«Вже тривалий час у Верховній Раді чекають на розгляд законопроєкти 2351, 2360 та 2232, — каже активістка UAnimals Yustyna Dusan, — Чому важливі ці законопроєкти? Бо вони можуть врятувати мільйони тварин і захистити їх на державному рівні. Пишучи наші заклики та гасла на дверях, ми намагаємося донести до Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова, що це важливо для українців, що Україна — гуманна країна, у якій захист тварин — актуальний».

Зоозахисники наголошують, що з моменту обрання чинний Парламент не ухвалив жодного зоозахисного закону. Відсутність активних дій із боку Верховної Ради та постійне відкладання розгляду й ухвалення зоозахисних законопроєктів відкидає українське суспільство в минуле.

Активісти вимагають поставити до розгляду законопроєкти 2351, 2360 та 2232, та   проголосувати за них. Саме ці законопроєкти зможуть покласти край жорстокості, адже:

  • законопроєкт 2360 заборонить хутрові ферми в Україні.
  • законопроєкт 2232 заборонить діяльність притравочних станцій.
  • законопроєкт 2351 посилить відповідальності за жорстоке поводження та контрабанду тварин, заборонить фотопослуги та жебракування з тваринами, а також масову евтаназію безпритульних тварин.

 Нагадаємо, в Україні стартувала незвичайна кампанія на захист безпритульних тварин (фото). 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost