Печінковий салат із мандаринами — ситно і свіжо

1 хв на прочитання27 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Ця страва для святкового столу, проте й у будень вона смакуватиме всій родині.

Ситно і свіжо — так у двох слова можна описати рецепт печінкового салату з мандаринами. Ця страва для святкового столу, проте й у будень вона смакуватиме всій родині. Чудове поєднання печінки, овочів і мандаринових дольок робить цей салат універсальним — його можна споживати як самостійно, так і з будь-яким гарніром.

Інгредієнти:

теляча або куряча печінка — 600 г;

мандарини — 4 шт.;

цибуля — 2 шт.;

часник — 3 зубчики;

вершкове масло — 50 г;

волоські горіхи (ядра) — 0,5 склянки;

соняшникова або оливкова олія — 4 ст. л.;

мед — 1 ст. л.;

лимонний сік — 3 ст. л.;

біле сухе вино — 3 ст. л.;

цукор — 1 ч. л.;

сіль, перець — до смаку.

Приготування.

Очистити печінку від плівок, порізати соломкою й обсмажити на вершковому маслі.

Цибулю порізати тоненькими півкільцями та замаринувати в суміші вина й лимонного соку.

Окремо обсмажити на маслі подрібнений часник із посіченими ядрами волоських горіхів.

Мандарини почистити, розібрати на дольки, видалити плівочки.

З’єднати всі інгредієнти в глибокій мисці, обережно перемішати.

Цибулю дістати з маринаду, викласти в окрему посудину.

Суміш вина та лимонного соку перелити у невелику скляну баночку з кришкою, яка щільно загвинчується. Туди ж додати мед і цукор. Інтенсивно потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися, а цукор і мед розчинилися. Заправити цією сумішшю салат.

Посолити, поперчити, перемішати, подавати в одному великому салатнику чи порційно, поклавши зверху мариновані півкільця цибулі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: