Ситно і свіжо — так у двох слова можна описати рецепт печінкового салату з мандаринами. Ця страва для святкового столу, проте й у будень вона смакуватиме всій родині. Чудове поєднання печінки, овочів і мандаринових дольок робить цей салат універсальним — його можна споживати як самостійно, так і з будь-яким гарніром.
Інгредієнти:
теляча або куряча печінка — 600 г;
мандарини — 4 шт.;
цибуля — 2 шт.;
часник — 3 зубчики;
вершкове масло — 50 г;
волоські горіхи (ядра) — 0,5 склянки;
соняшникова або оливкова олія — 4 ст. л.;
мед — 1 ст. л.;
лимонний сік — 3 ст. л.;
біле сухе вино — 3 ст. л.;
цукор — 1 ч. л.;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Очистити печінку від плівок, порізати соломкою й обсмажити на вершковому маслі.
Цибулю порізати тоненькими півкільцями та замаринувати в суміші вина й лимонного соку.
Окремо обсмажити на маслі подрібнений часник із посіченими ядрами волоських горіхів.
Мандарини почистити, розібрати на дольки, видалити плівочки.
З’єднати всі інгредієнти в глибокій мисці, обережно перемішати.
Цибулю дістати з маринаду, викласти в окрему посудину.
Суміш вина та лимонного соку перелити у невелику скляну баночку з кришкою, яка щільно загвинчується. Туди ж додати мед і цукор. Інтенсивно потрусити, щоб усі інгредієнти змішалися, а цукор і мед розчинилися. Заправити цією сумішшю салат.
Посолити, поперчити, перемішати, подавати в одному великому салатнику чи порційно, поклавши зверху мариновані півкільця цибулі.
Більше новин читайте на GreenPost.