Печінковий рулет із морквою та сиром — делікатес, який просто готується

2 хв на прочитання08 Грудня 2022, 01:04

Готовий рулет перед поданням до столу слід нарізати порційними шматочками.

Печінковий рулет із морквою та сиром — делікатес, який готується просто, хоча й потребуватиме певного часу.

Інгредієнти:

печінка куряча — 400 г;

яйця — 2 шт.;

борошно — 3 ст. ложки;

крупа манна — 2,5 ст. ложки;

молоко — 60 мл;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

олія — 30 мл для начинки і 40 мл для змащування дека;

морква — 100 г;

цибуля ріпчаста — 100 г;

сир твердий — 60 г;

майонез — 2 ст. ложки;

масло вершкове — 20 г (1 ст. ложка).

Приготування.

У миску перекласти печінку, влити молоко та вбити яйця.

За допомогою занурювального блендера подрібнити всі інгредієнти до однорідності. Також можна використовувати звичайну м'ясорубку.

У рідку печінкову основу додати борошно та манну крупу. Всипати сіль і чорний перець.

Перемішати печінкову масу і залишити на 10-15 хвилин, аби манка набрякла.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Деко застелити пергаментом і щедро змастити його олією. Вилити на деко тісто і поставити в духовку.

Випікати печінковий корж 15-20 хвилин. Готовність перевірити шпажкою.

Готовий корж відразу ж згорнути в рулет разом із пергаментом і обгорнути його рушником. Відкласти корж убік приблизно 20 хвилин.

Для начинки очищену цибулю нарізати невеликими кубиками. Очищену моркву натерти на середній тертці.

Розігріти сковороду з сумішшю олії та масла й обсмажити цибулю з морквою 5 хвилин до готовності.

Твердий сир натерти на дрібній тертці.

Рулет обережно розгорнути, змастити майонезом, посипати сиром. Зверху укласти обсмажену цибулю та моркву.

Розрівняти цибулю з морквою на всій площі.

Знову згорнути рулет та обгорнути його харчовою плівкою.

Покласти рулет у холодильник на 40 хвилин.

Готовий рулет прикрасити смужками майонезу та гілочками кропу, нарізати порційними шматочками та подати до столу.

Також ми писали про закуску «Грибочки» — оригінальний десерт.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: