Печінковий рулет із морквою та сиром — делікатес, який готується просто, хоча й потребуватиме певного часу.
Інгредієнти:
печінка куряча — 400 г;
яйця — 2 шт.;
борошно — 3 ст. ложки;
крупа манна — 2,5 ст. ложки;
молоко — 60 мл;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
олія — 30 мл для начинки і 40 мл для змащування дека;
морква — 100 г;
цибуля ріпчаста — 100 г;
сир твердий — 60 г;
майонез — 2 ст. ложки;
масло вершкове — 20 г (1 ст. ложка).
Приготування.
У миску перекласти печінку, влити молоко та вбити яйця.
За допомогою занурювального блендера подрібнити всі інгредієнти до однорідності. Також можна використовувати звичайну м'ясорубку.
У рідку печінкову основу додати борошно та манну крупу. Всипати сіль і чорний перець.
Перемішати печінкову масу і залишити на 10-15 хвилин, аби манка набрякла.
Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.
Деко застелити пергаментом і щедро змастити його олією. Вилити на деко тісто і поставити в духовку.
Випікати печінковий корж 15-20 хвилин. Готовність перевірити шпажкою.
Готовий корж відразу ж згорнути в рулет разом із пергаментом і обгорнути його рушником. Відкласти корж убік приблизно 20 хвилин.
Для начинки очищену цибулю нарізати невеликими кубиками. Очищену моркву натерти на середній тертці.
Розігріти сковороду з сумішшю олії та масла й обсмажити цибулю з морквою 5 хвилин до готовності.
Твердий сир натерти на дрібній тертці.
Рулет обережно розгорнути, змастити майонезом, посипати сиром. Зверху укласти обсмажену цибулю та моркву.
Розрівняти цибулю з морквою на всій площі.
Знову згорнути рулет та обгорнути його харчовою плівкою.
Покласти рулет у холодильник на 40 хвилин.
Готовий рулет прикрасити смужками майонезу та гілочками кропу, нарізати порційними шматочками та подати до столу.
Також ми писали про закуску «Грибочки» — оригінальний десерт.