Печериці можуть бути одним із найкорисніших продуктів у раціоні українців, констатує експерт Денис Буханцев. Даний вид грибів він назвав «кладезем корисних речовин», і розповів про те, що вживання печериць добре позначається на стані кровоносних судин.
Буханцев зауважив, що продукт добре підходить для зниження холестерину та оздоровлення серця. Цей ефект пов’язаний з дуже високим вмістом у печерицях вітамінів групи В, які ефективно підтримують неврологічне здоров’я, впливають на нормалізацію ліпідного обміну.
“Вживання грибів може допомогти зниженню рівня холестерину, зменшити ризик розвитку атеросклерозу”, – констатував експерт.
Буханцев додав, що ще однією гідністю печериць є їхня насиченість фосфором. При цьому в них відсутній цукор, а жири та вуглеводи містяться лише у дуже невеликому дозуванні. Усе це робить печериці вкрай корисними підтримки хорошого здоров’я мозку.
За словами фахівця, печериці ефективні для профілактики інсульту.
До слова, є 5 джерел вуглеводів, які допомагають нормалізувати артеріальний тиск.