Догори
Дати відгук

Панотець у подарунок на день народження попросив прибрати пластик з могил

Тепер на могилах ростуть тільки живі рослини і приносять живі букети.

2 хв на прочитання04 Червня 2020, 11:36
pixabay pixabay
Поділитись:

На могилах сільського цвинтару села Вільшаник Львівської області з кладовища зникли усі штучні квіти та вінки. Тепер на могилах ростуть тільки живі рослини і приносять живі букети. 

Священник Української греко-католицької церкви Олег Здреник понад рік переконував селян, що треба дбати про екологію, і що пластик - це неповага до померлих. Як йдеться в сюжеті ТСН, зараз на цвинтарі немає жодного штучного вінка, а інші села  починають перебирати досвід.

"Це було в отця день народження, він попросив такий подарунок. Люди всі вийшли і на своїх могилах забрали весь пластик", - каже місцева жителька Мар’яна Горецька.

Отець, який і є головним борцем із пластиком, більше року розповідав людям про шкоду штучних квітів та неестетичність, але марно.  Відтак він оголосив, що пластикові квіти - це неповага до померлих. Парафіяни замислилися й врешті погодилися. Щороку з кладовища вивозили причіп зі сміттям, пригадує священик. А зараз біля цвинтаря є один невеличкий контейнер. Вже і самі люди осуджують тих, якщо хтось усе ж таки купує штучні букети.

"Люди між собою говорили: "Невже вона не заслужила собі у цієї родини живої квітки? Що поганого вона зробила тим людям, шо вони принесли їй пластик?", - розповів отець Олег Здреник.

Отець Олег планує відкрити в парафіяльній хаті цех із пошиття екоторб. Щоби пластикових речей не було не тільки в храмі, а й у кожній хаті села.

Нагадаємо, напередодні   різдвяно-новорічних свят  Автокефальна Українська Православна Церква у Фейсбуці  закликала українців подумати про значення ялинки та про  важливість збереження природи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost