Пальмітинова кислота з пальмової олії може поширювати ракові клітини

1 хв на прочитання9 годин тому
Пальмітинова кислота з пальмової олії може активувати поширення ракових клітин — дослідження

У інших жирних кислот, які входять до складу олії, аналогічного ефекту не виявлено.

Іспанські дослідники-біологи з Барселонського інституту науки і технологій дійшли висновку, що пальмітинова кислота, яка є високій концентрації в пальмовій олії, може діяти як активатор поширення (метастазування) ракових клітин. Результати експерименту були опубліковані в науковому журналі Nature, інформує GreenPost з посиланням на Newsyou.

Вчені досліджували вплив жирних кислот, що містяться в пальмовій олії, на розвиток раку. Вони застосовували високі дози цих кислот на людські пухлинні клітини, які згодом переносили в організм мишей.

Експеримент виявив, що саме пальмітинова кислота спричиняє небезпечний ефект:

Аналогічного ефекту, що підвищує метастатичність, не було виявлено у інших жирних кислот, які входять до складу олії, таких як омега-9 та омега-6.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: