Іспанські дослідники-біологи з Барселонського інституту науки і технологій дійшли висновку, що пальмітинова кислота, яка є високій концентрації в пальмовій олії, може діяти як активатор поширення (метастазування) ракових клітин. Результати експерименту були опубліковані в науковому журналі Nature, інформує GreenPost з посиланням на Newsyou.
Вчені досліджували вплив жирних кислот, що містяться в пальмовій олії, на розвиток раку. Вони застосовували високі дози цих кислот на людські пухлинні клітини, які згодом переносили в організм мишей.
Експеримент виявив, що саме пальмітинова кислота спричиняє небезпечний ефект:
Аналогічного ефекту, що підвищує метастатичність, не було виявлено у інших жирних кислот, які входять до складу олії, таких як омега-9 та омега-6.
Більше новин читайте на GreenPost.