Догори
Дати відгук

Пальчики оближеш: цвітна капуста під соусом

Споживання цвітної капусти може бути корисним для загального здоров'я і благополуччя

2 хв на прочитання19 Травня 2024, 16:46
 Цвітна капуста під соусом Цвітна капуста під соусом
Поділитись:

Капуста, як і інші овочі, містить багато корисних речовин, таких як вітаміни, мінерали та антиоксиданти. Цвітна капуста має додаткову перевагу у порівнянні з білою капустою — вона містить антоціани, які надають їй характерний фіолетовий або червоний колір.

Антоціани є потужними антиоксидантами, які можуть допомогти знизити запалення, покращити здоров'я серця, підтримати здоров'я шкіри та навіть зменшити ризик розвитку деяких хронічних захворювань. Таким чином, споживання цвітної капусти може бути корисним для загального здоров'я і благополуччя.

Інгредієнти:

Половина середньої головки цвітної капусти, середні картоплини – 4 шт., дрібка мускатного горіха, вершкове масло – 30 г, молоко – 150 мл, яйця – 2 шт., твердий сир – 50-70 г, сіль, перець, варені лісові гриби – 100 г.

Приготування:

Картоплю варити в підсоленій воді, збити її міксером з маслом і молоком до консистенції дуже густої сметани, всипати мускатний горіх.

На водяній бані зварити цвітну капусту до напівготовності. Гриби (свіжі або заморожені) зварити в підсоленій воді, воду злити, гриби промити.

У мисці збити виделкою яйця, додати туди половину натертого сиру і влити молоко, поперчити. Можна не солити, солі достатньо в сирі.

У форму викласти цвітну капусту і гриби, посипати сіллю, перемішати і рівномірно розподілити по формі. Картопляну суміш з’єднати зі збитим яйцем, сиром і молоком, ретельно  перемішати, вилити у форму. Поставити її в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хв.

Готову запіканку посипати сиром, що залишився, і поставити в духовку ще на 5 хв. при включеному режимі «гриль».

Подавати можна і гарячою, і холодною.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитанняВчора
У Києві успішно відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
Від теорії до інновацій: у Києві відбулася конференція "Сила жінок в агро 2025"
2 хв на прочитанняВчора
Фото:klike.net
Дев'ять областей України повністю завершили сівбу озимих зернових культур
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Facebook / Асоціація "Укрсадпром"
Відкриття першої теплиці за японською технологією в Україні
1 хв на прочитанняВчора
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитання17 Листопада 2025
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитання17 Листопада 2025
Арбітражний спір в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитання17 Листопада 2025
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитання16 Листопада 2025