П'ять страв та продуктів на вечерю, які покращать ваш зір

1 хв на прочитання02 Грудня 2022, 19:30
Фото ілюстративне

Зір можна покращити за допомогою однієї вечері

За словами Джайлза Едмондса, директора з клінічних послуг зі Specsavers, до складу типової британської вечері входять деякі продукти, які благотворно впливають на зір. Важливо при цьому купувати їх у свіжому вигляді, щоб зберігали необхідні поживні речовини.

Курка. З усіх видів м'яса курка вважається найкориснішим. Вона містить багато цинку, а ця речовина потрібна організму для правильного використання вітаміну А. Завдяки всьому цьому у людини знижується ймовірність розвитку вікової дегенерації жовтої плями – хвороби, через яку люди нерідко втрачають зір.

Смажена картопля. У таій страві міститься велика кількість вітаміну С. Якщо ви додасте ще до неї солодку картоплю, то зможете отримати 70 відсотків добової норми вітаміну А і запобігти розвитку катаракти.

Морква. Завдяки вітамінам, що входять до її складу, ви зможете захистити організм від курячої сліпоти. Крім того, у жовтій моркві дуже багато лютеїну, що дозволяє попередити виникнення вікової дегенерації жовтої плями.

Темно-зелені овочі. Наприклад, це капуста. Такі овочі багаті на лютеїн, тому корисні для очей.

М'ятний соус. Якщо ви приготуєте цей соус із свіжих продуктів, то отримаєте від його вживання максимальну користь для організму. М'ята вважається хорошим джерелом вітаміну А, а він у свою чергу допомагає покращити нічний зір та загалом здоров'я очей.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: