Догори
Дати відгук

П'ять кращих доступних фруктів для зміцнення імунітету взимку

Холодне повітря провокує проблеми з диханням, викликаючи звуження кровоносних судин

2 хв на прочитання12 Листопада 2020, 15:02
pixabay pixabay
Поділитись:

Листопад знаменує собою початок зими: погода в цю пору року різко змінюється на гірше. Посилення холоду і стрімке скорочення сонячного світла протягом дня можуть серйозно порушити стійкість імунної системи, зробити людський організм уразливим для багатьох інфекцій.

«Ослаблений імунітет взимку може виникнути з ряду причин. Менший вплив сонячного світла може сприяти дефіциту вітаміну D в організмі і викликати слабкість імунної системи. Холодне повітря провокує проблеми з диханням, викликаючи звуження кровоносних судин. До того ж люди проводять менше часу на свіжому повітрі і більше - в безпосередній близькості на обмеженому просторі, що збільшує ймовірність швидкого розмноження вірусів », - попереджають експерти порталу Times Now.

Говорячи про необхідність зміцнення імунітету взимку, вони настійно рекомендують включити в раціон фрукти. Кращими в цій справі вони вважають кілька доступних плодів.

Апельсини. Ці фрукти  є багатим джерелом вітаміну С - антиоксиданту, добре відомого своєю здатністю підтримувати активну імунну функцію. Також апельсини і сік з них щедро постачають організм вітаміном D, одним з головних його захисників від вірусних інфекцій.

Яблука. Їх споживання змушує кишкові бактерії виробляти бутират - речовину, яка вкрай корисно  впливає на стан мікробіома кишечника, що сприяє гарному травленню. Таким чином фрукти ефективно сприяють зміцненню імунної системи,  яка безпосередньо залежить від діяльності та здоров'я кишкового тракту.

Гранати. Завдяки дуже високим дозам антиоксидантних речовин, які борються із запаленням, гранати можуть давати цілий ряд оздоровчих ефектів - від поліпшення стану шкіри до запобігання раку.

Лимони. Ще один багатий джерело вітаміну С, одного з найпотужніших природних стимуляторів імунітету. Завдяки йому в організмі зменшується вміст вільних радикалів, які викликають розвиток раку, пошкоджуючи цілісність клітин. Також лимони містять кальцій, залізо, магній і інші мінерали, важливі для здоров'я.

Ківі. Крім вітаміну С і «сердечного» мінералу калію,   фрукти також багаті вітамінами Е і К, антиоксидантами, клітковиною і фолієвою кислотою. Такий комплект забезпечує потужну підтримку механізмам формування імунітету, а також сприяє гарному травленню.

До слова, дієтолог радить їсти м'ясо і не запивате його ні чаєм, ні кавою з молоком. Для підвищення   гемоглобіну

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.