П'ять фруктів, які дозволено вживати діабетикам

1 хв на прочитання03 Квітня 2024, 06:50

Усі вони містять низький глікемічний індекс.

Лікарі  перерахували, які фрукти можна споживати людям із діабетом. До переліку увійшли цитрусові та кісточкові культури, які мають низький глікемічний індекс. Інші фрукти можуть зашкодити діабетикам, оскільки місять цукор у великій кількості.

Персики

Один персик  має глікемічний індекс приблизно 42. Це допустима норма, яка не завдасть  шкоди організму. Ці плоди є джерелом корисних і поживних речовин. Багаті на калій, клітковину та різні вітаміни. 

Вишня

У вишні дуже низький показник глікемічного індексу — 20. Ця кісточкова культура має велику кількість антиоксидантів, вітаміну С і клітковини, які знижують метаболізм цукру.

Слива

Слива багата на вітаміни та мінерали. Її глікемічний індекс сягає позначки 40.

Апельсини

Глікемічний індекс в одному апельсині дорівнює 40. Завдяки клітковині, він повільно перетравлюється.

Яблука

Яблука зазвичай дуже солодкі, однак є сорти, які мають низький показник глікемічного індексу. Наприклад, Алкмене, Рамбур Еррера,  Айдаред  та ін.  Яблука багаті також на мінерали та вітаміни

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: