Овочевий салат «Соте» на зиму, простий у приготуванні, стане чудовим гарніром до основних страв або самостійною закускою на святковому столі.
Інгредієнти:
баклажани — 1,5 кг;
морква — 1 кг;
цибуля — 1 кг;
помідори — 1 кг;
солодкий перець — 1 кг;
цукор — 1-2 ст. л.;
олія — 1-2 ст. л.;
оцет 6 % — 1-2 ст. л.
сіль, перець за смаком.
Приготування.
Перець, помідори, цибулю нарізати соломкою.
Моркву натерти на великій тертці.
Баклажани нарізати на кружечки, присолити, злити сік, що утворився. Обсмажити із двох сторін.
Різані овочі скласти в каструлю, додати сіль, перець до смаку, цукор, олію, оцет. Все тушкувати 20 хвилин від моменту закипання на повільному вогні.
У банки укласти шарами: спочатку тушковані овочі, потім баклажани і так до верху баночки.
Заповнені баночки стерилізувати 15 хвилин.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.