«Овочевий квартет» — смачна й незвичайна заготовка на зиму із простих продуктів, таких як помідори, огірки, перець і цибуля. Всі овочі мають бути невеликого розміру.
Інгредієнти (на банку об'ємом 0,7 л):
помідори — 3 шт.;
огірки — 2-3 шт.;
перець солодкий болгарський — 2 шт.;
цибуля ріпчаста — 1-2 шт.;
часник — 2 зубчики;
перець запашний горошком — 3 шт.;
цукор — 2,5 ч. ложки;
сіль — 1,5 ч. ложки;
оцет столовий 9 % — 20 мл;
парасолька кропу — 1 шт.
Приготування.
Банки відразу поставити стерилізуватися (не забудьте про кришки).
Овочі промити й почистити. Огірки обрізати з двох сторін, із солодкого болгарського перчика видалити коробочку з насінням, цибулю та часник очистити від лушпиння.
Очищений болгарський перець нарізати на дві частини, а цибулю — на 4 часточки.
У стерилізовану банку викласти промиту парасольку кропу.
Покласти в банку зубчики очищеного часнику та горошини запашного перцю.
Банку в хаотичному порядку заповнити овочами.
Залити «овочевий квартет» маринадом, для якого потрібно в 250 мл води розчинити цукор і сіль, а після закипання влити оцет.
Накрити банку з овочами кришкою. Поставити для стерилізації в каструлю з гарячою водою. Не забудьте дно каструлі застелити рушником, щоб банка не луснула. Після закипання стерилізувати овочеву заготовку на зиму 13-15 хвилин.
Банку закрутити. Заготовку з помідорами, огірками, перцем і цибулею перевернути на кришку, утеплити і залишити до охолодження. Потім поставити мариновані овочі на зиму в холодне місце для зберігання.
Також ми писали про надзвичайно легкий рецепт салату на зиму — кип’ятити рівно 2 хвилини.