«Овочевий квартет» — смачна й незвичайна заготовка на зиму із простих продуктів

2 хв на прочитання04 Вересня 2023, 01:13

Усі овочі мають бути невеликого розміру.

«Овочевий квартет» — смачна й незвичайна заготовка на зиму із простих продуктів, таких як помідори, огірки, перець і цибуля. Всі овочі мають бути невеликого розміру.

Інгредієнти (на банку об'ємом 0,7 л):

помідори — 3 шт.;

огірки — 2-3 шт.;

перець солодкий болгарський — 2 шт.;

цибуля ріпчаста — 1-2 шт.;

часник — 2 зубчики;

перець запашний горошком — 3 шт.;

цукор — 2,5 ч. ложки;

сіль — 1,5 ч. ложки;

оцет столовий 9 % — 20 мл;

парасолька кропу — 1 шт.

Приготування.

Банки відразу поставити стерилізуватися (не забудьте про кришки).

Овочі промити й почистити. Огірки обрізати з двох сторін, із солодкого болгарського перчика видалити коробочку з насінням, цибулю та часник очистити від лушпиння.

Очищений болгарський перець нарізати на дві частини, а цибулю — на 4 часточки.

У стерилізовану банку викласти промиту парасольку кропу.

Покласти в банку зубчики очищеного часнику та горошини запашного перцю.

Банку в хаотичному порядку заповнити овочами.

Залити «овочевий квартет» маринадом, для якого потрібно в 250 мл води розчинити цукор і сіль, а після закипання влити оцет.

Накрити банку з овочами кришкою. Поставити для стерилізації в каструлю з гарячою водою. Не забудьте дно каструлі застелити рушником, щоб банка не луснула. Після закипання стерилізувати овочеву заготовку на зиму 13-15 хвилин.

Банку закрутити. Заготовку з помідорами, огірками, перцем і цибулею перевернути на кришку, утеплити і залишити до охолодження. Потім поставити мариновані овочі на зиму в холодне місце для зберігання.

Також ми писали про надзвичайно легкий рецепт салату на зиму — кип’ятити рівно 2 хвилини.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: