Догори
Дати відгук

Отримати і кращий урожай, і ліки від багатьох хвороб: для чого досвідчені городники зривають картопляний цвіт

Відновлення гостроти зору, лікування злоякісних новоутворень, гіпертонії, серцебиття, тонзиліту — і це не повний список.

3 хв на прочитання03 Липня 2023, 07:34
Поділитись:

Зривати картопляний цвіт чи ні? І як його застосувати із користю? Про це розповідає «Агрокрамничка».

Квітки у картоплі обривають, щоб отримати кращий урожай. Уперше досвід з обривання квіток у картоплі було описано 1894 року у «Хліборобській газеті»: «На двох однакових за розміром ділянках по 100 квадратних сажнів було посаджено картоплю. На одній ділянці квітки обривали, на другій ні. Згідно з опублікованим звітом, на ділянці з обірваними квітками зібрали 20 мішків картоплі, без обірваних — 12 мішків картоплі (картопля була дрібніша, ніж на врожайній ділянці)».

А як використовують цвіт картоплі?

Незважаючи на те, що цвіт картоплі ми використовуємо дуже рідко, вони можуть приносити значну користь. Препарати із квітів картоплі часто використовують для відновлення гостроти зору. Сушені квіти використовують для лікування злоякісних новоутворень, а пилок, зібраний із них, можна застосувати для нормалізації обміну речовин. Квітки картоплі допоможуть вилікуватися від тонзиліту. Для цього столову ложку висушеної сировини необхідно зварити у склянці води й остудити. Отриманим відваром полощуть горло тричі на день протягом 10 діб без перерв. Після цього необхідно зробити перерву на місяць і повторити курс лікування.

Існує також рецепт лікування картопляними квітками ракової пухлини. Але пам'ятайте, це занадто складна ситуація, щоб покладатися на самолікування чи народні методи, тому застосовувати таке лікування можна тільки з відома та схвалення лікаря-онколога. Для приготування лікувального чаю необхідно одну столову ложку квіток заварити літром окропу та витримати на паровій лазні протягом 3 годин. Парову лазню можна замінити витримуванням у термосі. Приймати ліки треба тричі на день по столовій ложці за півгодини до їди. Після того як будуть витрачені чотири літри настою, необхідно зробити перерву на місяць і продовжити лікування.

Також можна приготувати настоянку із квіток на спирту.

Квітки картоплі, як і бадилля і бульби, особливо позеленілі, містять велику кількість соланіну.

Соланін при неправильному його використанні може призвести до отруєння, але якщо суворо дотримуватися дозування можна позбутися багатьох захворювань: гіпертонії, серцебиття, високої температури. Настоянка — прекрасний болезаспокійливий засіб.

Вона широко застосовується при мастопатії та міомі, дає позитивні результати.

Настоянку з квітками картоплі приготувати не складно. Зібрати квіти під час масового цвітіння картоплі, наповнити ними банку на 70 % та залити горілкою до верху. Час приготування — 10 днів.

Якщо організм приймає її нормально, після перерви в кілька днів можна повторити курс до 1 місяця.

Також ми розповідали про картоплю під соломою — лайфхак, який дозволяє зібрати гарний урожай без копання, поління та підгортання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.