Оголошено перший в Україні онлайн-аукціон з розподілу квоти підтримки «зеленої» енергетики

1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення створене ШІ

Аукціон проходитиме на зниження ціни задля зменшення для споживачів вартості «зеленої електроенергії».

Державне підприємство "Гарантований покупець" уперше провело в Україні онлайн-аукціон у державній електронній торговій системі "Прозорро.Продажі." з розподілу квот на підтримку компаній, які виробляють електроенергію з відновлюваних джерел. Перший аукціонний лот - додаткова щорічна квота на виробництво електрики з сонячної енергії на 11 МВт.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Згідно з умовами аукціону, відповідна станція має бути розташована на лівому березі Дніпра, за винятком територій, що знаходяться під тимчасовою окупацією чи в зоні активних бойових дій.

Відповідно до чинного законодавства аукціон проходитиме на зниження ціни задля зменшення для споживачів вартості «зеленої електроенергії», що виробляється учасниками ринку. Максимальна ціна пропозиції становить 9 євроцентів за кіловат-годину.

Заявки на участь у аукціоні прийматимуться до 30 жовтня 2024 року, сам аукціон заплановано на 31 жовтня 2024 року.

«Уряд створив всі умови для проведення максимально прозорих аукціонів з розподілу державної підтримки виробників електроенергії з відновлюваних джерел. Це черговий крок у напрямку європейської інтеграції та впровадження в Україні передових практик підтримки «зеленої» енергетики», - зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

 

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: