Догори
Дати відгук

Оголошено переможців фотоконкурсу Wildlife Photographer of the Year 2021

Один з фотографів під своїм ліжком виявив бразильського мандруючого павука з потомством.

2 хв на прочитання20 Жовтня 2021, 13:11
Wildlife Photographer of the Year 2021 Wildlife Photographer of the Year 2021
Поділитись:

Учасниками конкурсу стали фотографи з майже ста країн, які надіслали на розгляд журі понад 50 тисяч знімків.

Деякі зі знімків-переможців — у фотогалереї «Голосу Америки»:

Переможцем в номінації «Під водою» став французький фотограф Лоран Баллеста, який зобразив трьох груперів (риб із сімейства кам'яних окунів) у процесі нересту. Знімок, названий «Створення», був створений не з першої спроби: фотограф повертався в одну і ту ж бухту протягом п'яти років, перш ніж зробити цю фотографію.

Laurent Ballesta/Wildlife Photographer of the Year

Ізраїльсько-канадський фотограф Гіл Візен відчув недобре, коли став помічати у своїй кімнаті безліч маленьких павучків. Незабаром причина була знайдена: під своїм ліжком Візен виявив бразильського мандрівного павука з потомством. Фотограф зробив знімок після чого поспішив забрати павуче сімейство подалі від будинку. І неспроста: павук цього виду (екземпляр, який ви бачите на знімку, досягав розмірів людської долоні) є одним із найбільш отруйних.

Gil Wizen/Wildlife Photographer of the Year

Кращою фотожурналістською історією названа фотографія південноафриканського фотографа Брента Стиртона. Він зобразив директора центру реабілітації диких приматів у Кіншасі, столиці Демократичної Республіки Конго. На руках у неї — врятовані молоді шимпанзе, яким поталанило: далеко не всіх мавп вдається врятуватися після браконьєрських рейдів, учасники яких полюють за шимпанзе заради їхнього м'яса.

Brent Stirton/Wildlife Photographer of the Year

Американський фотограф Зак Клотьє встановив фотопастку на галявині з останками оленя, вважаючи, що вони стануть ідеальною приманкою для хижаків. Фотографу пощастило: в кадр потрапив грізлі, знімок якого став переможцем у номінації «Тварини у природному середовищі». Правда, цей знімок став для камери останнім: коли Клотьє повернувся за нею, він виявив, що хтось зруйнував фотопастку.

Zack Clothier/Wildlife Photographer of the Year

Фотографія Лассе Куркела з Фінляндії стала переможцем серед молодих фотографів (номінація «Від 15 до 17 років»). На цьому знімку зображена кукша (сибірська сойка), що летить між засніженими кронами дерев.

Lasse Kurkela/Wildlife Photographer of the Year.

До слова, ООН занепокоєна переслідуваннями екоактивістів — питання розглянули на нараді сторін Орхуської конвенції.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко