Догори
Дати відгук

Огірки в томатній заливці на зиму: найпростіший і вдалий рецепт

За цим рецептом огірки зберігають свою хрусткість.

1 хв на прочитання05 Серпня 2023, 12:00
Поділитись:

Закуска виходить дивовижною на смак, огірки зберігають свою хрусткість. Тому зберігайте рецепт і обов’язково приготуйте саме так!

Всі компоненти потрібно зібрати разом. Банки повинні бути стерильними, кришки слід прокип’ятити.

Інгредієнти:

1,5 кг огірків

помідори – 1 кг.

перець – 2 шт.

часник – 2-3 зубчика

соняшникова олія – 50 мл.

оцет 9% – 4 ст. л

цукор – 2 ст. л.

сіль – 1,5 ст. л.

Приготування:

1. Насамперед все збираємо. Перець чистимо. Помідори нарізаємо на шматки.

2. Потім, помідори перетворюємо в пюре за допомогою блендера. Відправляємо рідку масу в каструлю. Перець так само перетворюємо в пюре.

3. Томатну масу ставимо на плиту. Даємо покипіти хвилин 20.

4. Огірки нарізаємо кружечками.

5. Після того, як томатна маса покипить. Додаємо в каструлю перець. Пересипаємо цукор і сіль. Перемішуємо все. Готуємо хвилин 10, на повільному вогні.

6. Потім, вливаємо в каструлю олію, даємо покипіти пару хвилин. Відправляємо потім в каструлю огірки. Варимо хвилин 5.

7. Видавлюємо в каструлю часник і оцет. Кип’ятимо ще хвилину.

8. Розкладаємо все по банках. Закручуємо кришки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.