Огірки в томатній заливці на зиму: найпростіший і вдалий рецепт
За цим рецептом огірки зберігають свою хрусткість.
Закуска виходить дивовижною на смак, огірки зберігають свою хрусткість. Тому зберігайте рецепт і обов’язково приготуйте саме так!
Всі компоненти потрібно зібрати разом. Банки повинні бути стерильними, кришки слід прокип’ятити.
Інгредієнти:
1,5 кг огірків
помідори – 1 кг.
перець – 2 шт.
часник – 2-3 зубчика
соняшникова олія – 50 мл.
оцет 9% – 4 ст. л
цукор – 2 ст. л.
сіль – 1,5 ст. л.
Приготування:
1. Насамперед все збираємо. Перець чистимо. Помідори нарізаємо на шматки.
2. Потім, помідори перетворюємо в пюре за допомогою блендера. Відправляємо рідку масу в каструлю. Перець так само перетворюємо в пюре.
3. Томатну масу ставимо на плиту. Даємо покипіти хвилин 20.
4. Огірки нарізаємо кружечками.
5. Після того, як томатна маса покипить. Додаємо в каструлю перець. Пересипаємо цукор і сіль. Перемішуємо все. Готуємо хвилин 10, на повільному вогні.
6. Потім, вливаємо в каструлю олію, даємо покипіти пару хвилин. Відправляємо потім в каструлю огірки. Варимо хвилин 5.
7. Видавлюємо в каструлю часник і оцет. Кип’ятимо ще хвилину.
8. Розкладаємо все по банках. Закручуємо кришки.