Консервація є важливим методом збереження їжі, який дозволяє подовше зберігати продукти та зменшити витрати на їжу. Важливо дотримуватися правильних методів консервації, щоб забезпечити безпеку та якість збережених продуктів.
Рецепт:
На 2 літрові банки: огірки (кількість залежить від розміру огірків), гірчиця в зернах – 1 ч. л., перець чорний горошком – 6 шт., часник – 4 зубчики, кріп (парасольки) і лимон – за смаком.
Для маринаду: вода – 1 л, лимонна кислота – 1ч. л., цукор – 150 г, сіль – 1 ст. л.
Огірки ретельно вимити і залити холодною водою мінімум на 3 год. Кріп промити, часник почистити і розрізати навпіл.
Покласти в банку (заздалегідь простерилізувати) кріп і часник. Наповнити банки огірками, покласти п 2-3 кружечки лимона. Огірки залити окропом і накрити кришками. Зверху накинути рушник і залишити на 20хв.
Потім воду з банок злити і додати 100 мл кип’яченої води. Із цього розрахунку зварити маринад, додавши сіль і цукор. Доки готується маринад, додати в банки гірчицю і перець горошком. Лимонну кислоту всипати в каструлю після того, як маринад закипить. Знову залити огірки киплячим маринадом і щільно закрити.
Перевернути банки, злегка укутати і залишити так до повного охолодження.
Більше новин читайте на GreenPost.