Догори
Дати відгук

Одіозний екс-очільник нацпарку «Ужанський» залишився без портфеля

Попри те, що екологи неодноразово звинувачували Бирковича у незаконних рубках лісів, він прагнув отримати нову посаду від Міндовкілля та знову очолити національний парк.

1 хв на прочитання29 Грудня 2020, 18:21
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Колишній директор НПП "Ужанський" Віктор Биркович, якого екоактивісти звинувачують у незаконних рубках на заповідних територіях, не виграв конкурс Міндовкілля та не очолив жоден із національних парків країни. Про це повідомили на Facebook-сторінці Київського еколого-культурного центру. 

Нагадаємо, що минулого тижня екологи та екоактивісти були стурбовані тим, що Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів без відома громадськості зібралося призначати очільників нацпарків. 

Еколог Світлана Берзіна підкреслила, що допуск членів громадської ради до участі в конкурсній комісії для відбору кандидатів на посади особливо був би доречним цьогоріч. Адже очолити нацпарки країни хочуть люди з далеко не бездоганною діловою репутацією в екологічних колах.

Особливу турбувала екоактивістів кандидатура екс-директора НПП "Ужанський" Віктора Бирковича. Громадська рада кілька разів збиралася на позачергові засідання, аби зрозуміти, чому в нацпарку відбувалися незаконні рубки й туди не допускалися екологічні  інспектори. 

Биркович навіть подавав на співробітників КЕКЦ до суду за образу честі, гідності та ділової репутації. Натомість, суд першої інстанції його позов не задовольнив. Биркович звернувся до апеляційного суду, але там рішення суду першої інстанції залишили в силі.

Як ми писали раніше, екоактивісти вимагають створити під Ірпенем природний парк. Також просять Міндовкілля, крім цього природного парку, взяти під охорону держави ще чотири ліси, щоб врятувати їх від незаконних порубок.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost