Догори
Дати відгук

Екоактивісти вимагають створити під Ірпенем природний парк

Також просять Міндовкілля, крім цього природного парку, взяти під охорону держави ще чотири ліси, щоб врятувати їх від незаконних порубок.

1 хв на прочитання29 Грудня 2020, 17:17
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Екоактивісти Української природоохоронної групи вимагають від Міндовкілля створити НПП «Приірпіння та Чернечий ліс». Про це стало відомо з повідомлення на офіційній Facebook-сторінці УПГ. 

«До його (нацпарку — ред.) складу пропонуємо включити лісові масиви на південно-західній околиці Києва, в умовному трикутнику між селами Мотовилівка, Ходосівка та Бобриця. Створення цього нацпарку  має не лише природоохоронну мету. Заповідний статус не тільки сприятиме розвитку туризму, але й перешкодить дерибану лісів під забудову», — пояснюють екоактивісти.

Разом із тим, до профільного міністерства також направили лист із проханням створити ще декілька національних природних парків на території України. Йдеться про Холодний Яр (Черкаська область), НПП «Чорноліський» (Кіровоградська область), НПП «Ізюмська лука» (Харківщина), НПП «Дніпровсько-Тетерівський» (Київщина).

Як ми писали раніше, в листопаді Володимир Зеленський підписав указ про створення національного природного парку «Королівські Бескиди».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко