Догори
Дати відгук

Одеські медики скаржаться на надокучливі побічні ефекти після щеплення від COVID

Через болючі побічні ефекти та невпевненість у вакцині індійського виробництва медики масово відмовляються вакцинуватися.

1 хв на прочитання01 Березня 2021, 18:25
Одеські медики скаржаться на підвищену температуру після щеплення від ковіду Одеські медики скаржаться на підвищену температуру після щеплення від ковіду
Поділитись:

У медпрацівників з Одеси, які встигли зробити щеплення проти ковіду вакциною AstraZeneca, погіршилося самопочуття Про це 1 березня повідомила директорка департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Олена Якименко. 

"Вакциновано 60 медичних працівників. Наступного дня у 22 вакцинованих спостерігалася реакція у вигляді підвищення температури - від 37,2 до 38,5 градусів. Погіршення загального стану", - сказала Якименко.

За словами директорки департаменту охорони здоров'я Одеської міськради, 26 співробітників міської лікарні після цього відмовилися вакцинуватися препаратом AstraZeneca, хоча раніше й дали свою згоду на вакцинацію. 

Також медики покладали велике сподівання на вакцину виробництва США BioNTech/Pfizer. Натомість отримали індійську AstraZeneca. Цей факт теж вплинув на те, що лікарі та інший персонал медзакладів почали відмовлятися від вакцинування.

Нагадаємо, що 25 лютого  в Одесі почалася вакцинація від COVID-19. До регіону надійшло  25,9 тис. доз індійської вакцини AstraZeneca (Covishield).

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов став першим можновладцем, який прищепився від коронавірусу. Відео, на якому зафільмовано момент щеплення, оприлюднили на Facebook-сторінці МОЗ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.