Догори
Дати відгук

Обираємо кросівки для тренувань: топові моделі

2 хв на прочитання23 Березня 2023, 14:21
Поділитись:

Ви готові вивести свої тренування на новий рівень? Тоді настав час інвестувати в хорошу пару кросівок для спортзалу. У цій статті ви знайдете кілька корисних порад про те, як вибрати ідеальну пару взуття для занять спортом, а також огляд топових моделей. До слова, якщо ви віддаєте перевагу онлайн-шопінгу, радимо набрати в пошуку купити в Мегаспорті - в інтернет-магазині є багато брендових моделей.

Враховуйте особливості своїх стоп

Перше, на що потрібно звернути увагу під час вибору кросівок, це особливості ваших ніг. І виміряти довжину устілки тут буде недостатньо. Треба також врахувати: 

наявність плоскостопості - якщо вона у вас є, потрібне взуття, що забезпечує хорошу підтримку склепіння стопи і стійкість;

висоту арки стоп - якщо арка занадто висока (це по суті явище, протилежне плоскостопості), то потрібне взуття з посиленою амортизацією, щоб не перевантажувати суглоби;

висоту підйому - так, її можна регулювати шнурівкою, але тільки до певної межі.

І, звісно, треба виміряти ширину стопи. Взуття не повинне стискати ногу - це загрожує різними проблемами, наприклад, вростанням нігтів (особливо на великих пальцях), вальгусною деформацією стопи і порушенням кровообігу.

Враховуйте тип тренування

Різні види тренувань вимагають різного взуття. Якщо ви багато стрибаєте і бігаєте, вам знадобляться кросівки з хорошою амортизацією. Якщо займаєтеся важкою атлетикою, потрібне взуття з міцною плоскою підошвою для хорошої стійкості. Ось деякі популярні моделі кросівок для різних видів фізичної активності:

  • біг - шукайте взуття з хорошою амортизацією, наприклад, New Balance FF Garoe або Puma RS-X Hento;
  • важка атлетика - тут рекомендуємо кросівки з міцною плоскою підошвою, такі як New Balance UXC72;
  • кросфіт - потрібні моделі з посиленою амортизацією, фіксацією гомілковостопного суглоба і протиковзкою підошвою, підійдуть Puma Twitch Runner Trail або Puma Obstruct Profoam.

Також слід звернути увагу на вагу взуття: для бігу та стрибків кросівки зазвичай роблять із дихаючої сітки з підошвою-пінкою (вона дуже легка і при цьому гнучка). І, звісно, обирайте стильний дизайн, у якому ви почуватиметеся на всі 100%. Адже мотивація і впевненість у собі - важливі чинники ефективності тренування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost